Ειρήνη Φύσσα: «Ο αδελφός μου τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε (…) Ας του απαντούσαν με τραγούδια»

Mε την κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης,που πριν από μερικούς μήνες δεν είχε καταφέρει να την ολοκληρώσει καθώς κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα,συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Η Ειρήνη Φύσσα χαρακτήρισε επίπονη την όλη διαδικασία,ενώ απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου της Χρυσής Αυγής για το αν γνώριζε τα τραγούδια του αδερφού της είπε: «Τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε. Έγραφε για την ελευθερία, την αγάπη… (…) Ας του απαντούσαν με τραγούδια»

 Η μάρτυρας, στη σύντομη κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου  τόνισε ότι η γνώση της για τα γεγονότα, το βράδυ της δολοφονίας, προέρχεται από όσα της είπαν, εκ των υστέρων, οι φίλοι του αδελφού της.«Δεν ήμουν παρούσα. Είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία για μένα. Δεν ξέρω πολλά πράγματα δεν ήμουν μπροστά. Ενημερώθηκα από τον πατέρα μου, πήγα στο νοσοκομείο και είδα τον αδελφό μου νεκρό» σημείωσε η αδελφή του Παύλου Φύσσα και πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβη το επίμαχο βράδυ με τον αδελφό της και για τον λόγο αυτό «μίλησα με τα παιδιά που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ. Έχω συγκρατήσει ότι ο Παύλος πήγε να δει μπάλα και δεν ξαναγύρισε. Έχω συγκρατήσει ότι ήταν εκεί αστυνομικοί…».

Σε ερώτηση της υπεράσπισης αν πιστεύει ότι ο αδελφός της ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής, η μάρτυρας απάντησε: «Από όσα έχουν ακουστεί εδώ μέσα αυτό προκύπτει» 

Η κατάθεση της Ειρήνης Φύσσα διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και με την ολοκλήρωσή της ξέσπασε σε κλάματα. Η δίκη συνεχίστηκε με τον σχολιασμό των μαρτυρικών καταθέσεων που έχουν προηγηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Google+ Linkedin