Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η παράταση έως και το 2024 του «Tenea Project»

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η παράταση έως και το 2024 του «Tenea Project»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου « Φίλοι Αρχαίας Τενέας » ενημερώνει  ότι :

Εγκρίθηκε από Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η παράταση έως και το 2024, της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας στο Χιλιομόδι Κορινθίας, γνωστή σε όλους μας ως «Tenea Project».

Η έρευνα διεξάγεται από το 2013 υπό τη Διεύθυνση της έγκριτης Αρχαιολόγου Δρ. Έλενας Κόρκα, Επίτιμης Γενικής Διευθύντριας του ΥΠΠΟΑ.

Στο πλαίσιο ενός καλά οργανωμένου ερευνητικού προγράμματος μιας διεπιστημονικής ομάδας, που υποστηρίζεται από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Κορινθίων και το Σωματείο Φίλοι Αρχαίας Τενέας, επετεύχθησαν σημαντικά αποτελέσματα αναφορικά με τη διερεύνηση των αρχαιολογικών καταλοίπων της αρχαίας Τενέας, η οποία για πολλά χρόνια παρέμενε στην αφάνεια. Ο εντοπισμός και η αποκάλυψη της Αρχαίας Τενέας και η επιστημονική μοναδικότητα των ευρημάτων της προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον, τόσο της κοινής γνώμης, όσο και των επιστημόνων, με αποτέλεσμα η έρευνα να καταταχθεί ανάμεσα στις δεκαπέντε σημαντικότερες ανακαλύψεις παγκοσμίως για το 2018.

Το ερευνητικό πρόγραμμα «Tenea Project» διεξάγεται τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο κάθε έτους, με τη συμμετοχή φοιτητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στις ανασκαφικές πρακτικές. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και ξεναγήσεις σε επισκέπτες.

Το Σωματείο Φίλοι Αρχαίας Τενέας ενεργά στηρίζει το ερευνητικό πρόγραμμα και συμμετέχει διοργανώνοντας δράσεις που αποσκοπούν στη στήριξη των ανασκαφών αλλά και στη προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου που αποκαλύπτεται στο τόπο μας.

Χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε το τόπο μας και το πολιτισμό μας!

Ο Σεπτέμβρης πλέον για εμάς είναι ένα κάλεσμα για σεργιάνι στο παρελθόν και στην ιστορία μας, για δράση στο παρόν, για όνειρα στο μέλλον!

Ο πρόεδρος
Γεώργιος Τσουμάνης

Google+ Linkedin