«Είμαστε για τα πανηγύρια»… η avant garde εκδοχή του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου !

«Είμαστε για τα πανηγύρια»… η avant garde εκδοχή του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου !
Μπορεί η ιδέα της “ gallery τοπικής επιχειρηματικότητας” να είναι κλεμμένη…και να πολεμήθηκε λυσσαλέα από τους διοικούντες τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου,αλλά δεν πειράζει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ !
 
Σημασία έχει ότι ο “παγκόσμιος” πρόεδρος Βασίλης και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι του θεσμικού προέδρου Μήτσου , που  μες στη ντάλα του καλοκαιριού κονταροχτυπηθηκαν με το “παράνομο” υπαίθριο εμπόριο ,στο χώρο του Λιμένα Κιάτου ,για να εκτοπίσουν τον “εχθρό” από τα πολιτιστικά δρώμενα της παραλιακής κομητείας…τώρα  ,ως άλλοι έμποροι της περιπλάνησης…πήραν την μεγάλη απόφαση  να ανηφορίσουν κατά τα λημέρια του καπετάν Σπύρου ,στα Κιόνια,προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο ότι οι παζαριώτες εξακολουθούν να πωλούν τα εμπορεύματα σε σακουλές…πλαστικές !!
 
Γι αυτό εκεί,  κάτω από τη  σκιά της Ντουρντουβάνας, ως  Ελένη Λουκά που πραγματοποιεί πολλαπλές δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, θα ψάλουν στον τοπικό «ναό της διασκέδασης» – προεξάρχοντος του γνωστού αοιδού  Γιώργου Βελισσάρη – το  απολυτίκιο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…» και μαζί με το ανυποψίαστο «Αγκαλιάζω» (που πλέον αναβαθμίστηκε από σύλλογος του Κάτω… σε σύλλογο  Άνω Δημηνιού) θα συνεισφέρουν όλοι μαζί στην ανάδειξη του Μουσείου Περιβάλλοντος της Τράπεζας Πειραιώς, ως «Εν Δυνάμει» πόλου φιλοξενίας, αλλά και παραγωγής πολιτισμού !
 
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου :

ΘΕΜΑ: Παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου στην εμποροπανήγυρη της Στυμφαλίας 12 ως 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Εμπορικός Σύλλογος του Κιάτου πραγματοποιεί πολλαπλές δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Με αφορμή λοιπόν την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης στην περιοχή της Στυμφαλίας (Κιόνια) από τις 12 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2018,  θα εγκαταστήσει ένα περίπτερο σε περίοπτο σημείο. Η ενέργεια αυτή του Συλλόγου έχει ως στόχο την προβολή των επιχειρήσεων – μελών του, και την ανάδειξη των αξιοθέατων της περιοχής του Κιάτου μέσω video – wall.

Ποικίλες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα πέριξ του σημείου αυτού, σε συνεργασία με διάφορους άλλους φορείς του Δήμου. Το βράδυ της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου, θα να φιλοξενηθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Άνω Διμηνιού «Νεφέλη». Ο Σύλλογος «Νεφέλη», εκείνο το βράδυ, θα παρουσιάσει την αναπαράσταση του τρύγου, με χορευτικά και υποκριτικά στοιχεία, από μέλη του.

Την δεύτερη ημέρα, Πεμπτη 13 Σεπτεμβρίου, η ΚοινΣΕπ «Στη σκιά της Ντουρντουβάνας», που δραστηριοποιείται στο Φενεό, θα παρουσιάσει εικόνες από τις ομορφιές του τόπου και τις ποικίλες δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση στην προστασία του περιβάλλοντος και την αποφυγή χρήσης πλαστικού.

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Άνω Διμηνιού «Αγκαλιάζω», θα διοργανώσει στην περιοχή της Στυμφαλίας μία φωτογράφιση στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι από τους επισκέπτες της εμποροπανήγυρης επιθυμούν. Είναι γνωστό ότι οι δύο φορείς πραγματοποιούν από κοινού πολλές δράσεις, με ιδιαίτερη επιτυχία και με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού

Η τελευταία ημέρα της παρουσίας του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου στην Εμποροπανήγυρη, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, θα πλαισιωθεί με μια εξαιρετική συνεργασία με το  Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς. Έτσι στις 11:00 πμ η δράση θα μεταφερθεί στο χώρο του Μουσείου, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την περίφημη κινηματογραφική ταινία «Εν Δυνάμει». Μια σκηνοθετική επιτυχία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Θεόδωρου Μαραγκού, με πρωταγωνιστές πολλούς ντόπιους ηθοποιούς. Το έργο πραγματεύεται το μεγάλο σύγχρονο πρόβλημα της μετανάστευσης των νέων και σαφώς προτείνει τη διακοπή της εκροής του άριστα καταρτισμένου έμψυχου δυναμικού της πατρίδας μας. Με τη δράση αυτή θα συνεισφέρουμε στην ανάδειξη του Μουσείου Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας, ως ενός πόλου φιλοξενίας, αλλά και παραγωγής πολιτισμού.

Εκ του Συλλόγου

Google+ Linkedin