Δωρεάν εξέταση για μελάνωμα και σπίλους

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος. Οι καθημερινές μας συνήθειες και ο τρόπος που έχουμε συνηθίσει να περνάμε τις ημέρες των διακοπών παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων, καθώς οι ειδικοί επισημαίνουν πως από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός περιστατικών καρκίνου του δέρματος έχει τριπλασιαστεί.

Μελάνωμα: Έγκαιρη διάγνωση σημαίνει 90% πιθανότητα “ίασης”

Τα κρούσματα μελανώματος, συγκεκριμένα, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 50 χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με τον καρκίνο του δέρματος να μπαίνει πλέον στη δεκάδα των πιο συχνών μορφών καρκίνου στους Ευρωπαίους, με την ετήσια αύξηση των περιστατικών να φτάνει το 8%.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως έχει αυξηθεί η αναλογία των γυναικών με καρκίνο του δέρματος.

Δωρεάν εξέταση από δερματολόγους
Με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, από τις 7 έως τις 11 Μαΐου, η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική Εταιρία) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει και φέτος εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Στοιχεία από την καμπάνια του 2017

45 έτη είναι η μέση ηλικία των ανθρώπων που εξετάστηκαν δωρεάν κατά την περσινή καμπάνια για την πρόληψη του μελανώματος
Το 36% όσων εξετάστηκαν ήταν άντρες και το 64% γυναίκες
Το 49% όσων επισκέφθηκαν το δερματολόγο το έκαναν επειδή έχουν πολλές ελιές στο σώμα τους
Το 31% επισκέφθηκε το δερματολόγο προληπτικά

Εθελοντές δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και τους παρέχουν συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας. Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνήστε στο 215 215 85 23 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.euromelanoma-greece.gr

 

Google+ Linkedin