Διαλέξεις σε σχολεία από το Λιμενικό Τμήμα Κιάτου

Με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου , το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Με τη βοήθεια μιας διαδραστικής οπτικοακουστικής παρουσίασης με φιγούρες ηρώων από ταινίες κινουμένων σχεδίων τα παιδιά των 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλόκαστρου ν. Κορίνθιας , είχαν την δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς ασφαλείς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στη παραλία , προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα ,τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα.

Επίσης , τους δόθηκε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον , επισημαίνοντας τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στη περιβαλλοντική αλυσίδα , μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ανέλαβε με εξαιρετική επιτυχία ο Διοικητής του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Κιάτου Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ Παρασκευάς και ο Λ/Φ ΚΡΙΤΣΩΝΗΣ Κάρολος – Γρηγόριος

Το πρόγραμμα ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ξεκίνησε από το Λιμενικό Σώμα το 2012 για τις 1η και 2η τάξη του δημοτικού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.

Με την συνεργασία του Safe Water Sports, το πρόγραμμα διαλέξεων αυτό ανασχεδιάστηκε εξολοκλήρου, και από το 2016 έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή του σε όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kc0gG6jn1PM[/embedyt]

Google+ Linkedin