Δείγμα “αυταρχικού λαϊκισμού” το mail Νανόπουλου στην εκδότρια της εφημερίδας “Σήμερα”

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας με τίτλο “Προς τι η μυστικοπάθεια Νανόπουλου για την καρναβαλική επιτροπή του Δήμου Κορινθίων ;” είχαμε γράψει ότι ο  δήμαρχος Κορινθίων πρέπει να σεβαστεί την υποχρέωσή του να παρουσιάσει εμπρόθεσμα και κοστολογημένο (συνολικά) το  “κόνσεπτ” των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Κόρινθο και τους συνεργάτες που αυτός επέλεξε να το υλοποιήσουν.

Είχαμε γράψει επίσης ότι ο κάθε Δήμος  δεν είναι τσιφλίκι, ούτε φέουδο κανενός δημάρχου…και ως εκ τούτου η διοίκηση πρέπει να επιβεβαιώνεται ως χρηστή μέσα από τη δράση της ή και τον έλεγχο που θα υφίσταται είτε από την αντιπολίτευση ,είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Συνεπώς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ,παρά μόνο ως ένα είδος “αυταρχικού λαϊκισμού”,το mail που απέστειλε ο δήμαρχος Κορινθίων στην εκδότρια της εφημερίδας “Σήμερα” και με το οποίο την εγκαλεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διαστρέβλωση της αλήθειας,επειδή η κ. Μπαλή δημοσιοποίησε – σχολιάζοντας το mail του Αντιδημάρχου  Εξυπηρέτησης του  Πολίτη Τιμολέωντα Πιέτρη , που απεστάλη στα μέλη της επίσημης ή άτυπης “καρναβαλικής επιτροπής” και αναφερόταν στις επί μέρους αρμοδιότητες του καθενός.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ ποτέ δεν έδωσα έγκριση για δημιουργία επιτροπής καρναβαλιού . έχετε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει το αντίθετο  ? […[Ο αντιδήμαρχος Τιμολέων Πιέτρης έστειλε  e mail – αυτό που δημοσιεύετε – με την πρόταση του την οποία απέρριψα – “ λέει ο κ. Νανόπουλος και ψέγει την κ. Μπαλή γιατί ο “πληροφοριοδότης” της δεν της μίλησε για τη στάση του !

Δηλαδή ο δήμαρχος Κορινθίων μας λέει ότι απέρριψε μεν την πρόταση Πιέτρη (προφανώς μετά την αποστολή του mail ) ,αλλά στο εμπιστευτικό του περιβάλλον υπάρχει κάποιος “πληροφοριοδότης” (βλέπε ρουφιάνος, χαφιές, σπιούνος) που παρέχει πληροφορίες στην κ. Μπαλή χωρίς την συγκατάθεση του κ. Νανόπουλου !

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο δήμαρχος Κορινθίων δεν διακατέχεται από κανένα σύνδρομο καταδίωξης και ότι αυτή είναι η αλήθεια…παρότι πολύ φοβόμαστε ότι η υπέρμετρη “καχυποψία Νανόπουλου” μόνο σε ένα καρναβάλι εσωστρέφειας και μυστικοπάθειας μπορεί να οδηγήσει τον λαοφιλή θεσμό,που είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι άλλος δήμαρχος τον “στέριωσε” στην Κόρινθο.

Τι ονομάζουμε όμως ψευδείς ειδήσεις και πως μπορούμε να προστατευτούμε;

Ψευδής είδηση είναι ότι ο κ. Πιέτρης επικαιροποιεί με mail που απέστειλε σε όλα τα πρόσωπα που συναποτελούν τυπικά ή άτυπα την “καρναβαλική επιτροπή” τις αρμοδιότητες του καθενός και μάλιστα καταχωρεί και λίστα με τα κινητά τους τηλέφωνα για καλύτερη μεταξύ τους συνεννόηση ;

Αν το περιεχόμενο του mail Πιέτρη ήταν μια απλή πρόταση που τελούσε υπό την έγκριση του δημάρχου γιατί εστάλει πρώτα στα πρόσωπα που θα αποτελούσαν την “καρναβαλική επιτροπή” και όχι στον κ. Νανόπουλο για να το εγκρίνει ή να το απορρίψει ;

Βεβαίως η ικανότητα διάκρισης του τι είναι αλήθεια και τι ψέμα δεν μπορεί να είναι προνόμιο μόνο του δημάρχου Κορινθίων ,καθότι αυτή η διάκριση είναι ζωτικής σημασίας και κατά πολλούς καθορίζει και αυτή καθεαυτή την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου Κορινθίων.

Εξάλλου όπως ο ίδιος ο δήμαρχος γράφει στο mail προς Μπαλή Ο κ Πιέτρης δεν έχει δικαιοδοσία να ορίζει επιτροπές και να αναθέτει ρόλους σε άτομα εκτός δήμου και προέδρους νομικών προσώπων  – αυτό είναι δουλειά του δημάρχου“.

Συνεπώς, κύριε Νανόπουλε ή πρέπει να παραδεχθείτε ότι εν γνώσει σας συστάθηκε τυπικά ή άτυπα  “καρναβαλική επιτροπή” με την συμμετοχή των δυο Λουτρακιωτών ,για να γίνει όπως λέτε στο loutraki blog  “το φετινό καρναβάλι της Κορίνθου το καλύτερο των τελευταίων ετών” ή ως δήμαρχος οφείλετε να σεβαστείτε τον θεσμικό σας ρόλο και να στηλιτεύσετε δημόσια την ενέργεια του  κ. Πιέτρη ,ζητώντας ακόμα και την παραίτησή του από το αξίωμα του αντιδημάρχου.

Google+ Linkedin