Μαθητές από το Κιλκίς : Δήμαρχε δείξε μας την Πάτρα…

Μαθητές από το Κιλκίς : Δήμαρχε δείξε μας την Πάτρα…

Είναι γνωστό ότι η Πάτρα είναι ένας από τους προορισμούς των Σχολείων όλης της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου. Πολλά σχολεία  φτάνοντας στην αχαϊκή πρωτεύουσα ζητούν και έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Χτες ο Δήμαρχος δέχτηκε την επίσκεψη των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς και τους καθηγητές τους.

Ο Δήμαρχος τους συνόδευσε στην πόλη ξεκινώντας από τις σκάλες Αγίου Νικολάου, το Κάστρο, το Αρχαίο Ωδείο, το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο κι έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλης. Τους ενημέρωσε για την Άνω και Κάτω πόλη, για το λιμάνι, για τους μυκηναϊκούς τάφους της Βούντενης και για πολλά ακόμη ιστορικά στοιχεία και αξιοθέατα.  

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στην πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε στους μαθητές και στους καθηγητές το μνημείο και τους μίλησε για την ιστορία των Προσφυγικών, το πώς η συνοικία δημιουργήθηκε από πρόσφυγες που έφυγαν ξεριζωμένοι από την Μικρά Ασία και τον Πόντο και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και την προσφορά που είχαν στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα ο Δήμαρχος δράττοντας την ευκαιρία μίλησε και για το σημερινό προσφυγικό ζήτημα που έχει την ίδια αιτία. Τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Τις επεμβάσεις και τους πολέμους για τις ενεργειακές πηγές και την αρπαγή του πλούτου των λαών.

Η επίσκεψη τελείωσε στο Καρναβαλικό Συνεργείο όπου οι μαθητές από το Κιλκίς και οι καθηγητές τους είδαν και έμαθαν πώς γίνεται η προετοιμασία για το Πατρινό Καρναβάλι και πώς κατασκευάζονται τα καρναβαλικά άρματα και κατά υπόλοιπα καρναβαλικά στοιχεία.

Google+ Linkedin