Δήμος Σικυωνίων: Χείρα βοηθείας στους πυρόπληκτους δήμους

Δήμος Σικυωνίων: Χείρα βοηθείας στους πυρόπληκτους δήμους

Ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεννόηση και συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, συμμετέχει στη “Συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης” και συνδράμει στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορους δήμους της χώρας μας από την πρωτοφανή πύρινη καταστροφή. 

Η καταγραφή των αναγκών βρίσκεται σε εξέλιξη και η μακρά λίστα που δημιουργείται και συμπληρώνεται, ιεραρχείται με βάση τις προτεραιότητες των δήμων που δοκιμάζονται σκληρά αυτές τις μέρες.

Στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων σε τρόφιμα, στρώματα, κλινοσκεπάσματα, εμφιαλωμένο νερό και ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα. Επιπλέον, αναγκαία είναι και κοντέινερς, τα οποία απαιτούνται ειδικά για την περιοχή της Εύβοιας, όπου 200 περίπου οικογένειες έχουν μείνει άστεγες και αυτό που χρειάζονται άμεσα είναι ένας χώρος να στεγαστούν, κοντά όμως στις περιουσίες τους. 

Επειδή η συγκέντρωση υλικού θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη σειρά προτεραιότητας, με βάση τις ανάγκες των πυρόπληκτων, ο Δήμος Σικυωνίων θα ανακοινώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΕΔΕ και σε συνεννόηση με τους πυρόπληκτους δήμους, λίστα αναγκών, την οποία θα μπορούν να ενισχύσουν και οι δημότες με προσφορές τους. 

Τα υλικά θα συγκεντρωθούν στο χώρο της αίθουσας ΚΑΠΗ Κιάτου, Κλεισθένους 57 (Πολιτιστικό Κέντρο) και υπεύθυνος για τη συλλογή και διαχείριση είναι ο πρόεδρος της Μηκώνης, Δημήτρης Ζάρκος.

Μένουμε ενωμένοι. Μένουμε δυνατοί. Όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε. Με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια θα σταθούμε και πάλι όρθιοι.

Google+ Linkedin