Γιώργος Ψυχογιός: Να σταματήσει άμεσα η ντροπιαστική κατάσταση με τους ανασφάλιστους δικηγόρους

Γιώργος Ψυχογιός: Να σταματήσει άμεσα η ντροπιαστική κατάσταση με τους ανασφάλιστους δικηγόρους

Ο βουλευτής Κορινθίας και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι από την 1η Μαρτίου πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες δικηγόροι ακόμα και αν έχουν καταβάλει, ή αν έχουν χάσει λίγες δόσεις προς τον ΕΦΚΑ, αυτή τη στιγμή βρίσκονται ανασφάλιστοι. Όλο το προηγούμενο διάστημα η δουλειά ήταν σαφώς μειωμένη και για αρκετούς μήνες ήταν κλειστά τα δικαστήρια.
Η στήριξη της Πολιτείας ήταν εξευτελιστική απέναντι σε ένα κλάδο με χιλιάδες επαγγελματίες μετατρέποντας σε  «αόρατους» όλους τους μικρομεσαίους κυρίως δικηγόρους.
Οι δικηγόροι ανήκουν σε ένα κλάδο που έτσι κι αλλιώς δεν έχει ιδιαίτερη κάλυψη από την κρατική πρόνοια και προβλέπονται ελάχιστα για αυτούς.
«Οι συνάδελφοι έχουν μόνο μία δυνατότητα για ρύθμιση σε 12 δόσεις πράγμα το οποίο είναι ανεπίτρεπτο και δεν είναι τιμή για κανέναν να στερούνται οικογένειες ολόκληρες το δικαίωμα στην υγεία, ειδικά με τις σημερινές συνθήκες λόγω της πανδημίας. Σας καλούμε άμεσα να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής.
Στο video που ακολουθει δείτε την τοποθέτηση του βουλευτή Κορινθίας στη Βουλή :

Google+ Linkedin