Γιατί όχι και μαστίγωμα με μπόνους παραγωγικότητας;

Γιατί όχι και μαστίγωμα με μπόνους παραγωγικότητας;

Ομολογουμένως, η ειλικρίνεια της κυρίας Κατερίνας Πατσογιάννη (υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ) είναι αφοπλιστική. Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, πριν λίγες μέρες, δεν μάσησε τα λόγια της.

Δήλωσε ξεκάθαρα ότι θεωρεί «ελευθερία» οι εργαζόμενοι να έχουν τη… δυνατότητα να δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα. Όπως είπε, άλλωστε, και η ίδια (και είναι αλήθεια) αυτό συμβαίνει ήδη σε κάποιες περιπτώσεις. Ισχύει σε επιχειρήσεις και κλάδους (τουρισμός) με τη… σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, βεβαίως ! «Ελεύθερα», πάντα!

Το σκεπτικό της:

«…μιλάμε για δυνατότητα, όπου και ο εργαζόμενος θελήσει, να εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα. Εάν το θελήσει, εάν αυτό το επιθυμεί. (…) Ούτως ή άλλως αυτό το πράγμα συμβαίνει και συμβαίνει επειδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το επιθυμούν. Αν αυτό το δεχθεί οποιοσδήποτε και θέλει να μπει σε αυτή την λογική εργασίας, γιατί να του το απαγορεύουμε; Θέλουμε να αφήσουμε λίγο πιο ελεύθερους τους ανθρώπους, να λειτουργήσουν πιο ελεύθερα.»

 

Καλά τα λέει η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας!

Τι έχει να κάνει, άλλωστε, στη ζωή του ένας εργαζόμενος; Ολόκληρη μέρα χωρίς δουλειά δεν έχει γούστο.

Δεν είπε, δα, να εργαζόμαστε και 24 ώρες το 24ωρο! Θα συμφωνήσουν «ισότιμα» εργοδότης και εργαζόμενος τις ώρες δουλειάς της ημέρας, στο επταήμερο εργασίας. Μπορεί κάποιος, βρε αδερφέ, να «θέλει» να δουλεύει επταήμερο με 10 ώρες δουλειά τη μέρα. Άλλος, ενδεχομένως, να «επιθυμεί» 15 ώρες δουλειά τη μέρα, στο επταήμερο. Να του απαγορευθεί; Να μην είναι «ελεύθερος»;

Εμείς, θα προτείνουμε κάτι επιπλέον που είναι και «αναπτυξιακό». Σε αυτές τις επτά ημέρες εργασίας την εβδομάδα, τις οποίες «ελεύθερα» θα έχει επιλέξει ο εργαζόμενος και «φυσικά» δεν θα τον έχει εκβιάσει ο εργοδότης (συμβαίνουν τέτοια πράγματα; όχι, βέβαια!) να δοθεί μια ακόμα «ελευθερία»:

Για να αποδίδει «καλύτερα» ο εργαζόμενος να μπορεί ο επιστάτης του εργοδότη να τον μαστιγώνει. Έτσι, θα είναι και πιο παραγωγικός κι ενδεχομένως θα «διεκδικήσει» μπόνους! Μπόνους παραγωγικότητας με τη βοήθεια του εργοδότη! Κάτι τέτοιο, «φυσικά», δεν θα γίνει υποχρεωτικά. Θα τα συμφωνήσουν «ισότιμα» εργοδότης και εργαζόμενος…

Όπως λέει και η κυρία Πατσογιάννη, άλλωστε, αν κάποιος «θέλει να μπει σε αυτή την λογική εργασίας, γιατί να του το απαγορεύουμε; Θέλουμε να αφήσουμε λίγο πιο ελεύθερους τους ανθρώπους, να λειτουργήσουν πιο ελεύθερα».

ΠΗΓΗ

Google+ Linkedin