Βολές Τατούλη για την μεθόδευση διορισμού διευθύνοντος συμβούλου στην «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.»

Βολές Τατούλη για την μεθόδευση διορισμού διευθύνοντος συμβούλου στην «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

“Η πολιτική πρακτική του κ.Νίκα να θεωρεί ότι οι Αναπτυξιακές Εταιρείες που συμμετέχει η Περιφέρεια ως μέτοχος είναι «ιδιόκτητα μαγαζάκια» του, αποκαλύφθηκε πλήρως μετά τις δημόσιες καταγγελίες του τέως Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ και τέως Διευθύνοντος Συμβούλου της «Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.» κ. Στέλιου Στασινόπουλου.

Ο κ.Στασινόπουλος παραιτήθηκε στις 8.1.2021 από το Δ.Σ., για να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία του όπως χαρακτηριστικά γνωστοποίησε με σχετική ανάρτηση του στο Facebook, την κοροϊδία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω βιογραφικών για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, τις μεθοδεύσεις του κ.Νίκα για επιλογή ατόμου δικής του επιρροής αγνοώντας όλα τα βιογραφικά καθώς και την προκλητική αύξηση της αμοιβής του Διευθύνοντος Συμβούλου κατά 150%!!

Ο κ.Στασινόπουλος μάλιστα ο οποίος ξεκάθαρα μιλά για φωτογραφική πρόσληψη ανέφερε ότι ο εκλεκτός του κ.Νίκα θα είναι από την Άνω Μεσσηνία και επεσήμανε απευθυνόμενος στον κ.Περιφερειάρχη: «Η κοροϊδία δεν έχει τέλος».

Ο κ.Νίκας άλλαξε δύο φορές την προκήρυξη για την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου χωρίς να αιτιολογήσει το λόγο και φυσικά σήμερα επαληθεύτηκε η «πρόβλεψη» του κ.Στασινόπουλου…

Μετά λοιπόν το αλαλούμ και τη ζημία που δημιούργησε ο κ.Νίκας στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.», συνεχίζει την καταστροφική πολιτική του «χάους» και στην «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε».

Ο …νοικοκύρης και …προστάτης του δημοσίου χρήματος κ. Νίκας μερίμνησε για την αύξηση του μισθού του «εκλεκτού» του!!!

Οι μάσκες της υποκρισίας, του ψεύδους και της αλαζονείας έπεσαν κ.Περιφερειάρχα. Από εδώ και στο εξής θα απολογείστε συνεχώς στις αρμόδιες Ελεγκτικές Αρχές για τις παράνομες ενέργειες σας καθώς και για τις διοικητικές αποφάσεις σας, τις οποίες λαμβάνετε χωρίς να τηρείτε το νομικό πλαίσιο που τις διέπει”.

Να σημειωθεί ότι νέος Διευθύνων Σύμβουλος της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας A.E.” αναλαμβάνει ο Πολιτικός Μηχανικός Τάσος Αδαμόπουλος, Πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ Μεσσηνίας, γιός του πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου Μεσσηνίας και τ. Δημοτικού Συμβούλου Οιχαλίας, Σπύρου Αδαμόπουλου, από το Διαβολίτσι, που διατηρεί επιχείρηση με τυριά.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας A.E.” Τάσος Αδαμόπουλος

Σε σχετική ανακοίνωση της “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας – Α.Ε.” αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία: “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας – Ανώνυμη Εταιρεία. Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης” με σχετική του απόφαση όρισε ως Δ/νων Σύμβουλο τον κ. Αναστάσιο Αδαμόπουλο – Πολιτικό Μηχανικό».

Κάτι που γνώρισε ο Στέλιος Στασινόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας -με τον συνδυασμό του Π. Νίκα ως δημάρχου- και υποψήφιος με την παράταξή του Περιφερειάρχη “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”, και αποτέλεσε έναν από τους λόγους που όχι μόνο τον οδήγησαν σε παραίτηση από μέλος του Δ.Σ. της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.”, της οποίας ήταν και διευθύνων σύμβουλος (και πρόεδρος έως τις 14/12/2020), αλλά και στην καταγγελία του Περιφερειάρχη. Παραίτηση, τρόπος του λέγειν, καθώς προφανώς, γνώριζε -σύμφωνα και με την ανάρτησή του απο τις 8/1/2021- ότι θα αντικαταστασθεί και από ποίον.

Ερωτηματικά βεβαίως γεννώνται από την «σιγή ιχθύος» που τηρεί ο «λαλίστατος» κατά τα άλλα πρόεδρος της ΠΕΔ ,Δημήτρης Καμπόσος , δεδομένου ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου διατηρεί το 27.11% των μετοχών της εταιρείας, που μετά και την τελευταία Τακτική Γενική Συνέλευση έχει ως εξής:

“ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΤΑ”

Μέτοχος Ποσοστό (%)
Περιφέρεια Πελοποννήσου 64.66
Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου 27.11
Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πελοποννήσου 5.57
Επιμελητήριο Μεσσηνίας 2.00
Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας  – Η Ένωση 0.66
Google+ Linkedin