Βήμα – βήμα το πλήρες άνοιγμα της αγοράς

Βήμα – βήμα το πλήρες άνοιγμα της αγοράς

Παρά το κρύο αρκετοί πολίτες επισκέφτηκαν τα καταστήματα λιανεμπορίου που άνοιξαν πρώτη φορά μέσα στο 2021. Οι καταναλωτές έχουν χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους, αφού πρώτα έχουν στείλει μήνυμα με τον κωδικό 2 στο 13033.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου ήταν το πρώτο βήμα χαλάρωσης του lockdown. Τα επόμενα βήματα αφορούν στα χιονοδρομικά κέντρα, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και τις σχολές οδηγών, ενώ κρίσιμο είναι το ζήτημα της εστίασης.

Η κυβέρνηση εξετάζει πλέον το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και την άρση του περιορισμού μετακίνησης από νομό σε νομό. Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί επί τάπητος την ερχόμενη Παρασκευή κατά τη σύσκεψη με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ίσως από την ερχόμενη εβδομάδα και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές οδηγών.

Όσον αφορά την εστίαση, σε μεταγενέστερο χρόνο, και όχι νωρίτερα από έναν μήνα, ενδέχεται να ανοίξουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι, αφού εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Παράλληλα, τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρακολουθούνται διαρκώς και στο επόμενο διάστημα, όπως ήδη συμβαίνει, και στην περίπτωση που εμφανιστεί κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας θα υπάρξει άμεση παρέμβαση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Τέσσερα μέτρα στήριξης της αγοράς προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι αλλιώς, τα λουκέτα την επόμενη φορά θα είναι οριστικά:

  • Να μετατρέψει το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση.
  • Να θεσμοθετήσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
  • Να προχωρήσει σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη και για τη διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής.

Εκπτώσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου

Οι εκπτώσεις θα κρατήσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ενώ όσοι καταστηματάρχες επιθυμούν μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά τη Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Google+ Linkedin