Αστεράτος ο Ολυμπιακός στα «σαλόνια» του Champions League

Αστεράτος ο Ολυμπιακός στα «σαλόνια» του Champions League

Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στο 0-0 στη Λευκωσία με την Ομόνοια και προκρίθηκαν χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα…

Ο Ολυμπιακός έκανε τη… δουλειά και εξασφάλισε για 20ή φορά στην ιστορία του το πολυπόθητο εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Εχοντας εξασφαλίσει ένα σημαντικό προβάδισμα χάρη στη νίκη του πρώτου αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης με 2-0, οι Πειραιώτες έκαναν διαχείριση και παίζοντας… κυνικά και με αποκλειστικό στόχο την πρόκριση, τα κατάφεραν με ευκολία μετά το 0-0 που απέσπασαν απέναντι στην Ομόνοια στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Οι Ερυθρόλευκοι που θα βρεθούν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην κλήρωση της Πέμπτης (1/10). Ηδη πάντως αρχίζουν να μετρούν τα οφέλη της πρόκρισης που εκτός των αγωνιστικών, θα αποφέρει και έσοδα που θα αγγίξουν τα 30 εκατ. ευρώ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε φανέλα βασικού στον Εμβιλά, ενώ προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο τον Φορτούνη και τον Μασούρα. Ουσιαστικά ο Πορτογάλος έδειξε την πρόθεσή του να διαφυλάξει πρωτίστως το μηδέν στην άμυνα καθώς η σημαντική δουλειά της επίτευξης δύο γκολ έγινε στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 19′ με τον Ραντζέλοβιτς, η Ομόνοια προσπάθησε να απαντήσει στο 33′ με τον Μποτεάκ αλλά επί της ουσίας η απειλή που ένιωσαν αμυντικά και οι δυο ομάδες ήταν σχεδόν μηδαμινή με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μποτεάκ στο 48′ αλλά μετά το 60′ ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα δημιουργώντας αρκετές φάσεις με φάση διαρκείας στο 65′, με διπλή ευκαιρία Βαλμπουενά και Μασούρα στο 78′ και πάλι με Μασούρα στο 82′. Ωστόσο ο εξαιρετικός Φαμπιάνο κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ομόνοια (Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λέγιακς, Λούφτνερ, Λανγκ, Χουμπότσαν, Τζιωνής (84′ Σενέ) , Βίτορ Γκόμες, Κούσουλος, Μποτεάκ, Ντούρις (70′ Κακουλής), Παπουλής (70′ Ασάντε).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90′ Καφού), Ραντζέλοβιτς (74′ Μασούρας), Βαλμπουενά (90′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Google+ Linkedin