Από τα vouchers στο άδειασμα – Και τώρα τι κάνουμε χωρίς τα Σκόιλ Ελικίκου του μέτζη του νέουκτη ;

Πρωθυπουργικό “άδειασμα” στην αθλιότητα των Voucher !

Οι επιστήμονες,τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

«Αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις», το απόσπασμα είναι από τη δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Είναι και το πιο ενδιαφέρον πολιτικά μέρος της ανακοίνωσής του. Όχι γιατί ενημερώνει περί της αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής στον τρόπο ενίσχυσης των επιστημόνων εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Αλλά επειδή, όπως φαίνεται πίσω από τις γραμμές του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εγκρίνει – για να το πούμε κομψά – τους χειρισμούς τόσο του ίδιου όσο και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη – ο οποίος έκανε καμπάνια τις προηγούμενες μέρες στα κανάλια για την υπεράσπιση των vouchers της τηλεκατάρτισης επιπέδου «σκοιλ ελικικου».

Η άκομψη διατύπωση θα ήταν πως ο πρωθυπουργός τους αδειάζει αμφότερους

Google+ Linkedin