Υπό τον Άδωνη ΕΡΤ και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων !

Υπό τον Άδωνη ΕΡΤ και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων !

Η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο περιλαμβάνονται στη λίστα των εταιρειών «δημοσίου ενδιαφέροντος» που μεταφέρθηκαν στην αρμόδια διεύθυνση εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης. Η μεταφορά έγινε με απόφαση του υφυπουργού Ν. Παπαθανάση και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 10 Απριλίου.

Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε προβληματισμό και ήδη στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν απευθυνθεί στη διοίκηση και αναμένουν εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου, η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο τέθηκαν διοικητικά υπό τον άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού, κάτι το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς προέκυψαν εύλογα ερωτήματα για κυβερνητικές παρεμβάσεις  σε ΜΜΕ. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν μέσω πολλών περιστατικών λογοκρισίας και (μη) κάλυψης σημαντικών γεγονότων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τον έλεγχο των ειδήσεων από τα νησιά για τις ειδήσεις σχετικά με την επίταξη περιοχών για δημιουργία κέντρων προσφύγων.

Όπως και να ‘χει, όμως,μέχρι νεωτέρας…ο άλλοτε μετρ της trash tv, των τηλεπωλήσεων και των νανογιλέκων Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει καθήκοντα πολιτικού προϊσταμένου του συνόλου των δημόσιων μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Τι κι αν ο Άδωνις είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όταν χλεύαζε το «μαύρο» στην ΕΡΤ , ακόμη και το μνημείο που στήθηκε στο προαύλιο του ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή.

 

 

Google+ Linkedin