Αποκλεισμοί δρόμων από τους αγρότες Κάθε μέρα από τις 14:00 έως τις 15:00

Σε αποκλεισμούς δρόμων χωρίς τα τρακτέρ τους για μια ώρα κάθε μέρα – από τις 14:00 έως τις 15:00- προχωρούν από σήμερα οι αγρότες.
Εκτός από την πεζή διαμαρτυρία, στην χθεσινή πανελλαδική συνάντηση που είχαν στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου.
Οπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, αντιπροσωπεία τους πρόκειται να μεταβεί αύριο Τρίτη στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Στα κατά τόπους μπλόκα, στη Θεσσαλία οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης όπου και θα πραγματοποιήσουν από τις 2 το μεσημέρι την πεζή διαμαρτυρία, ενώ στην Ημαθία, στον κόμβο Κουλούρας, οι αγρότες αποφάσισαν να παραμείνουν με τα τρακτέρ παρατεταγμένα, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσουν κάποια κινητοποίηση.
Στη Θεσσαλονίκη μπλόκα έχουν στηθεί στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στη Χαλκηδόνα.
Οι σερραίοι αγρότες πρόκειται να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών -Θεσσαλονίκης και Σερρών –Προμαχώνα, ενώ παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών – Καβάλας και στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως.
Σε Δράμα και Καβάλα οι αγρότες εξακολουθούν να βρίσκονται στο μπλόκο που έχει στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, το οποίο και θα κλείσουν το μεσημέρι, όπως και αυτό στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού. Παραμένουν επίσης τα μπλόκα στη Μαυρολέκη,στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.
Τέλος, σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Google+ Linkedin