Ανακατατάξεις φέρνουν οι υποψηφιότητες Γερουλάνου-Κεγκέρογλου στο ΚΙΝΑΛ

Ανακατατάξεις φέρνουν οι υποψηφιότητες Γερουλάνου-Κεγκέρογλου στο ΚΙΝΑΛ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, που αριθμεί πλέον πέντε υποψήφιους μνηστήρες για την ηγεσία του κόμματος, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά.

Εκτός από τους Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Χάρη Καστανίδη, χθες, μπήκαν «σφήνα» στη χορεία των υποψηφιότητων και οι Παύλος Γερουλάνος και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Παύλος Γερουλάνος έστειλε χθες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) και ζήτησε επιμήκυνση της προθεσμίας κατάθεσης των απαιτούμενων υπογραφών (5.000 μέλη του κόμματος ή 45 μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής) με σκοπό να θέσει υποψηφιότητα.

Λίγες ώρες πριν, προθεσμία μίας εβδομάδας για να καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές ζήτησε με επιστολή του στην Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) θα συνεδριάσει σήμερα και πιθανότατα, μετά τις συνεννοήσεις που προηγήθηκαν, θα δώσει μια μικρή παράταση (η προθεσμία λήγει τύποις τα μεσάνυχτα απόψε) μέχρι την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να δοθεί χρόνος τους δύο νέους υποψηφίους να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές. Εφόσον τα καταφέρουν, το παιχνίδι αλλάζει πλέον για όλους, ενώ όλα δείχνουν ότι απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο να προκύψει υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου.

Οι τελευταίες κινήσεις έχουν ήδη αρκετές αναγνώσεις.

Σύμφωνα με μία βασική εκδοχή, η κατάθεση πέντε υποψηφιοτήτων είναι πολλές για το μέγεθος του Κινήματος Αλλαγής και η εικόνα του δευτέρου γύρου, με τις συμμαχίες που θα προκύψουν για τους δύο προπορευόμενους, δύσκολο να προβλεφθούν από τώρα, με υπαρκτό τον κίνδυνο η αναμέτρηση να μετατραπεί σε αρένα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με μία αντίθετή της, με τις πολλές υποψηφιότητες γίνεται μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο Νο1 κίνδυνος που προέκυψε για το Κίνημα Αλλαγής μετά την αιφνίδια απόφαση της κ. Γεννηματά να αποσύρει την υποψηφιότητά της για λόγους υγείας. Η μικρή προσέλευση, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα μίκρυνε πολιτικά τόσο το κόμμα όσο και τον νέο αρχηγό.

Google+ Linkedin