ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΓΙΝΟΜΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ του ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΓΙΝΟΜΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ  του ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΕΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ  ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διατρέχει την καθημερινή ζωή, αλλά και τα ιστορικά περιστατικά της διετίας 1824-1826 στο Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή. Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης.

  1. Το ελεύθερο πλέον Μεσολόγγι έχει αντέξει στην πρώτη πολιορκία και οχυρώνεται για την πιθανότητα μιας δεύτερης. Η παρουσία του Λόρδου Βύρωνα και του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου καθώς και η βοήθεια της φιλελληνικής κομητείας του Λονδίνου συμβάλλουν ώστε η πόλη να αποκτήσει σιγά σιγά τους ρυθμούς που ταιριάζουν σε μια ελεύθερη κοινωνία. Ο φόνος της πανέμορφης κόρης ενός πρόκριτου της πόλης είναι μια μελανή κηλίδα, μέσα στο κλίμα ευφορίας που επικρατεί. Η αστυνομία Αιτωλίας αδυνατεί να πράξει τα δέοντα επιφορτισμένη περισσότερο με την εξυπηρέτηση της εικόνας του Μαυροκορδάτου και της Διοίκησης.
    Ένας νεαρός στοιχειοθέτης στην εφημερίδα Ελληνικά Χρονικά που εκδίδεται εκείνη την περίοδο στο Μεσολόγγι, με προϋπηρεσία στην αυλή του Αλή Πασά και σπουδές στην Τεργέστη κάνει για δικούς του λόγους, προσωπικό του χρέος την αναζήτηση του δολοφόνου και την εξιχνίαση του εγκλήματος. Μετατρέπεται σε έναν πρώιμο ντετέκτιβ στα χρόνια της επανάστασης.
    Η δεύτερη πολιορκία, ο λιμός και η ηρωική έξοδος που έρχονται στη συνέχεια, θα τον κάνουν να ξεχάσει το προσωπικό του χρέος ή θα καταφέρει να φτάσει στον στόχο του;

Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος γεννήθηκε στην Αρχαία Νεμέα Κορινθίας και έχει ασχοληθεί με το θέατρο, ως θεατρικός συγγραφέας, τις εκδόσεις και τον στίχο, με σημαντικές συνεργασίες στην ελληνική δισκογραφία

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ στα βιβλιοπωλεία.
Περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες: www.diavlos-books.gr 

Google+ Linkedin