Τρίπολη : Σύλληψη φερομένου ως υπόπτου για συμμετοχή στον ISIS

Τρίπολη : Σύλληψη  φερομένου ως υπόπτου για συμμετοχή στον ISIS

Στην Τρίπολη συνελήφθη χθες Τετάρτη (2/11) ένας άνδρας από το Τατζικιστάν με διεθνές ένταλμα σύλληψης (ερυθρά αγγελία) για συμμέτοχη στον ISIS.Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ε.Κ.Α.Μ..

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η σύλληψη έγινε μετά από έναν τυπικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε πως σε βάρος του άνδρα εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία για συμμετοχή στον ISIS.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος άνδρας είναι πατέρας 4 παιδιών, είχε έρθει το 2017 μέσω Τουρκίας στη Μόρια της Λέσβου , του χορηγήθηκε άσυλο και τον τελευταίο καιρό διέμενε σε διαμέρισμα που νοικιάζει ΜΚΟ στην Τρίπολη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι γαμπρός του ηγέτη της Αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και έχει διωχθεί στη χώρα του και βασανιστεί, γι αυτό και ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές ειναι σε επικοινωνια με τις αρχές του Τατζικιστάν προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει με τον συλληφθέντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελία Ναυπλίου όπου και ο αντιεισαγγελέας Εφετών ζήτησε την προφυλάκισή του μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού.

Google+ Linkedin