Ακόμη 196 κρούσματα κορονοϊού σήμερα στην Ελλάδα

Ακόμη 196 κρούσματα κορονοϊού σήμερα στην Ελλάδα

Αυξημένος εμφανίζεται για ακόμη μια ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.Όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 196 νέα κρούσματα της COVID-19 στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:

–    20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
–   6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
–    82 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 10 εκ των οποίων από γνωστή συρροή
–     42 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
–     1 κρούσμα στην Π.Ε Κορινθίας
–     4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
–     1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
–     2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
–     2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
–     2 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας
–       2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
–      1 κρούσμα στην Π.Ε Ιωαννίνων
–     2 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας
–     1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
–     2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
–     1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς
–     2 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων
–     7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
–     1 κρούσμα στην Π.Ε Ξάνθης
–     2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
–     2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
–     1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
–     4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας, τα οποία συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
–     5 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής
–     1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανιας

Την ίδια στιγμή, 26 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη μάχη με την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανόντων από την πανδημία στη χώρα μας στους 214.

Πρόστιμο 10.000 ευρώ για τα καταστήματα που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το μεσημέρι της Τρίτης, τα καταστήματα που δεν θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, στις περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και θα υπάρχει αναστολή λειτουργίας για 20 μέρες εφόσον υπάρξει και δεύτερη παράβαση.

*Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Επίσης,ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη για τις θρησκευτικές λειτουργίες, επισημαίνοντας πως δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε πομπή.

«Η μέχρι τώρα συνεργασία μας με την Εκκλησία είναι εξαιρετική, αντιμετωπίζει το θέμα με εξαιρετική σοβαρότητα, η εικόνα που έχουμε είναι ότι σε όλες τις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα» σημείωσε και υπογράμμισε πως «ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του στις λιτανείες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα νέα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα προστασίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19.

  • Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη ομιλία του, η οποία, όμως, θα γίνει σε περιορισμένο ακροατήριο στις 5 Σεπτεμβρίου.
  • Από τις 17/08, για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία.
  • Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
  • Από τις 16/08 μπαίνει πλαφόν στον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπαίνουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.
  • Ανακοινώθηκε η αναστολή όλων των δημόσιων εκδηλώσεων στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Συμπεριλαμβάνονται συναυλίες και παραστάσεις.

 

Google+ Linkedin