Αγρότες και κτηνοτρόφοι στον περιφερειάρχη Π. Νίκα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στον περιφερειάρχη Π. Νίκα

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα είχαν την Δευτέρα ,20 Ιούλη, στην Τρίπολη,εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα ελαιοπαραγωγών και αγροκτηνοτρόφων Βόρειας Κυνουρίας.

Τα μέλη της Επιτροπής επέδωσαν στον περιφερειάρχη την ανακοίνωση που εξέδωσαν (δείτε ΕΔΩ) και του μετέφεραν τα αιτήματά τους, αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, ο οποίος έχει πληγεί και οικονομικά, τόσο λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που προκαλούνται ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, όσο και λόγω των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος που μπορεί η Περιφέρεια να συνδράμει τον αγροτικό κόσμο, με παρεμβάσεις όπως η δημιουργία λιμνοδεξαμενών, η αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας, αλλά και η βελτίωση της πρόσβασης καθώς και η διαδικασία ηλεκτροδότησης των μαντριών των κτηνοτρόφων.

Στη συνέχεια τα μέλη της Επιτροπής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου,στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Google+ Linkedin