«Αποστασία» Οικονόμου! – “Δώσε την έδρα σου” το μήνυμα Νικολάκου

«Αποστασία» Οικονόμου! – “Δώσε την έδρα σου” το μήνυμα Νικολάκου

Κατά την έναρξη της 8ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ,χθες Δευτέρα 20 Ιούλη , στην Τρίπολη, ο πρόεδρος του Σώματος Μανώλης Σκαντζός ανακοίνωσε την “ανεξαρτητοποίηση” του περιφερειακού συμβούλου Κορινθίας, της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», Γιώργου Οικονόμου.

the End

Ο Γιώργος Οικονόμου, όπως ανέφερε στην επιστολή του, επιθυμεί να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Τατούλη, αλλά θα εξακολουθήσει να …εκπροσωπεί τους πολίτες της Κορινθίας.

Κατά τη διαδικασία των εκτός ημερησίας διάταξης θεμάτων, η Ντίνα Νικολάκου ανέφερε: «Ακούσαμε μια ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Οικονόμου, ο οποίος έλαβε μέρος στις εκλογές με την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου. Στο επόμενο συμβούλιο ελπίζουμε να έχει καταθέσει την έδρα του, προκειμένου να έρθει ο επόμενος σύμβουλος που έχει εκλεγεί από τους Κορίνθιους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας  σημείωσε: «Εμείς δεν έχουμε καμία εμπλοκή, πάντως καλό είναι οι άνθρωποι που έχουμε κοινές απόψεις να ενωνόμαστε σιγά σιγά».

Τέλος,σε κοινή ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κορινθίας Θάνος Πισιμίσης και Γιώργος Πετρίτσης τοποθετούνται επί του θέματος ,καυτηριάζοντας τόσο την «Αποστασία» Οικονόμου όσο και την δήλωση του Περιφερειάρχη ,που θεωρούν οτι δεν συνάδει με την αχρωμάτιστη αυτοδιοίκηση.

Η κοινή ανακοίνωση Πισιμίση – Πετρίτση:

“Με έκπληξη ακούσαμε σήμερα την ανακοίνωση για την ανεξαρτητοποίηση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης μας, Γεωργίου Οικονόμου. Το γεγονός ότι η ενημέρωση για την συγκεκριμένη ανεξαρτητοποίηση έγινε από τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥ ενώ δεν είχε προηγηθεί καμία συζήτηση με την παράταξη με την οποία εξελέγη αλλά και σε συνδυασμό με την δήλωση του Περιφερειάρχη κ Παναγιώτη Νίκα όπου σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση δήλωσε «ότι άτομα που ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο θα πρέπει να έρχονται κοντά σιγά-σιγά» αποδεικνύεται ότι ο κύριος Οικονόμου προφανώς δεν κατανόησε ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να έχει κομματικό προσανατολισμό. Η δήλωση του Περιφερειάρχη δεν συνάδει με την πάγια αντίληψη της παράταξής μας, την αχρωμάτιστη αυτοδιοίκηση. Ειδάλλως ο κύριος Οικονόμου θα έπρεπε εξ αρχής να έχει συμπορευτεί με την παράταξη του κ Νίκα που είχε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.
Τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές καθώς δεν συνάδουν με την ηθική και τιμιότητα με την οποία πορεύεται η παράταξη Νέα Πελοπόννησος και όλοι εμείς που ανήκουμε σ’ αυτήν.

Ο μόνος δρόμος κύριε Οικονόμου είναι η παραίτησή σας και όχι η ανεξαρτητοποίηση. Οι Κορίνθιοι σας εξέλεξαν με τον συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος και πλέον η έδρα αυτή δεν σας ανήκει. ”

 

Google+ Linkedin