Με επιστολή Πιτσάκη ζητείται να στηριχθούν ουσιαστικά οινοποιίες και αμπελοκαλλιεργητές

Με επιστολή Πιτσάκη ζητείται να στηριχθούν ουσιαστικά οινοποιίες και αμπελοκαλλιεργητές

Με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου , Παναγιώτης Πιτσάκης , ζητείται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό η ευαισθητοποίησή του στον καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του μέτρου της απόσταξης οίνου για το έτος 2021, ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά και οι αμπελοκαλλιεργητές.

Διαβάστε την επιστολή των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου προ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΟΙΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΙΣΗΣ 2021»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 λάβαμε ενημέρωση σχετικά με τον «Καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του μέτρου της απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης για το έτος 2021», με την σημείωση ότι η υποβολή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται ηλεκτρονικά από την 23η Ιουλίου έως και την 29η Ιουλίου 2021.
Δεδομένου του μικρού χρονικού ορίου που τέθηκε (μόλις 3 ημερών) για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης εκ μέρους των οινοπαραγωγών και την αργοπορία ενημέρωσής μας, σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τουλάχιστον 7 ημέρες.
Ταυτόχρονα μας προκάλεσε προβληματισμό το γεγονός της πτώσης των τιμών απόσταξης για τους Οίνους χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη, γεγονός που επί της ουσίας επιβραβεύει αυτούς που αγόρασαν σταφύλια στον τρύγο του 2020 σε πολύ χαμηλές τιμές και όχι τις Οινοποιίες που κράτησαν τις τιμές στα επίπεδα του 2019, στηρίζοντας τον αγρότη που καλλιεργεί αμπέλια.
Συνέπεια αυτού, θα είναι η περεταίρω πτώση των τιμών των σταφυλιών και του εισοδήματος των αγροτών και τη φετινή χρονιά.
Παρακαλούμε θερμά για την ευαισθητοποίησή σας επί του θέματος και ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.

Με τιμή,
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΑΚΗΣ

Google+ Linkedin