Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Εθνικάρας» , Γιάννης Μαντζουράνης

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Εθνικάρας» , Γιάννης Μαντζουράνης

Ο πιο αγνός Έλληνας φίλαθλος, ο εμβληματικός “Εθνικάρας” Γιάννης Ματζουράνης έδωσε την δίκη του μάχη με τον κορονοϊό στην εντατική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός αλλά δεν είναι πλέον κοντά μας..

Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές των ποδοσφαιρικών γηπέδων και ταγμένος φίλαθλος του Εθνικού, ο Γιάννης Ματζουράνης, απεβίωσε την Κυριακή (12/9) μετά από πολύμηνη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο Γιάννης Ματζουράνης, γνωστός ως “Εθνικάρας”, νοσηλευόταν για καιρό διασωληνωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας και παρά την προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου ο οργανισμός του δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ως ένας αγνός λάτρης της στρογγυλής θεάς, ο Γιάννης Ματζουράνης ακολουθούσε τον Εθνικό για περισσότερες από επτά δεκαετίες της ζωής του, ανεξαρτήτως συνθηκών (καιρού, έδρας κλπ), και δεν έπαψε ποτέ να φωνάζει -όσο πιο δυνατά γινόταν- το περίφημο “ΕΘΝΙΚΑΡΑΑΑ” – πολλές φορές μάλιστα καλύπτοντας τις ιαχές μιας ολόκληρης κερκίδας. Xωρίς όμως ποτέ ν’ αναφερθεί υποτιμητικά ή υβριστικά σε αντίπαλο. Γι’ αυτό και παραδοσιακά αποτελούσε μία από τις πιο σεβάσμιες φιγούρες της εξέδρας και δεν τον ενόχλησε κανείς.

Τα προβλήματα υγείας που άρχισε ν’ αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια περιόρισαν τις συχνές παρουσίες του στο γήπεδο, δεν έπαψε πάντως ν’ αγωνιά για τον Εθνικό και να δίνει το “παρών” κάθε φορά που του δινόταν μια ευκαιρία. Ανάλογη ήταν η αγάπη του για την Εθνική ομάδα.

Google+ Linkedin