«Έφυγε» από τη ζωή η πρώην γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ Ειρήνη Ακαρέπη

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στο Νεκροταφείο του Αιγίου, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι «αποχαιρέτησαν» την σ. Ειρήνη Αρμενάκα – Ακαρέπη, μέλος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της ΚΟ Δυτικής Ελλάδας και της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, που «έφυγε» απρόσμενα από τη ζωή, τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη.

Στην πολιτική τελετή παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δημήτρη Αρβανιτάκη, Κώστα Παρασκευά και Λουίζα Ράζου. Επίσης, πολλά ακόμα στελέχη του Κόμματος, ανάμεσά τους ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.

Την σ. Ειρήνη, σκεπασμένη με τη σημαία του Κόμματος που με πίστη υπηρέτησε, με τον «Ριζοσπάστη» να τη συντροφεύει στο τελευταίο της ταξίδι και με τους συντρόφους της σε θέσεις τιμητικής φρουράς στο πλάι της, αποχαιρέτησε ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Όπως είπε, η σ. Ειρήνη Αρμενάκα – Ακαρέπη υπηρέτησε τις αρχές και τους στόχους του Κόμματος, ενώ μετέφερε τα δικά της λόγια, από το βιογραφικό της: «Μέσα από την πορεία μου στο ΚΚΕ, έχω κατανοήσει πόσο προνομιούχοι άνθρωποι είμαστε ως μέλη του ΚΚΕ, γιατί μας εφοδιάζει με τη θεωρία και την πράξη του στην αντίληψη της εξέλιξης και της κίνησης της ανθρώπινης κοινωνίας, του κόσμου… “Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία”…».

Η Ειρήνη Αρμενάκα – Ακαρέπη

Ο Δ. Τζαβάρας τόνισε: «Η σ. Ειρήνη έδωσε σταθερά τη μάχη με το Κόμμα μας, την ιδεολογία μας, το δίκιο του λαού, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό». Αναφέρθηκε αναλυτικά στη ζωή και τη δράση της μέσα από τις γραμμές αρχικά της ΚΝΕ, ως φοιτήτριας του Χημικού, και μετά του ΚΚΕ, στο οποίο οργανώθηκε το 1976, περνώντας από διάφορες χρεώσεις. Οπως είπε μεταξύ άλλων, «το Σεπτέμβρη του 1977 διορίστηκε στην Κόρινθο. Συμμετείχε από διάφορες χρεώσεις στην ΚΟ Κορινθίας, αλλά και στο κίνημα, όπως Γραμματέας της Αχτίδας στο Δημόσιο και την Κοινή Ωφέλεια, μέλος της ΝΕ Κορινθίας με χρέωση στη γυναικεία δουλειά και τον πολιτισμό. Το 1998 υποβάλλεται σε μεταμόσχευση νεφρού. Το 2000 ανέλαβε Γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας, όπου έμεινε έως το τέλος του 2008.

Το 2010 συνδέθηκε στην ΚΟ Αχαΐας και συμμετείχε στο Γραφείο Περιοχής της Οργάνωσης Πελοποννήσου. Μέχρι σήμερα ήταν στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και στην Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας, Γραμματέας της ΚΟΒ Αιγίου. Παράλληλα, ήταν δραστήρια στην Ομάδα Γυναικών Αιγίου».

Ο Δ. Τζαβάρας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Κόμματος στην οικογένειά της, στον σύζυγό της, σ. Φίλιππο, στην κόρη της και συντρόφισσα Μαρία, στον γαμπρό και τα εγγόνια της.

Εκ μέρους της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, της οποίας η σ. Ειρήνη υπήρξε Γραμματέας για 8 χρόνια, την αποχαιρέτησε η σ. Κική Νανοπούλου και εκ μέρους της ΚΟΒ Αιγίου, στην οποία ήταν Γραμματέας, η Κόνη Ηλιακοπούλου.

…………………………..Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο της Ειρήνης Αρμενάκα – Ακαρέπη, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια του Κόμματος προς την οικογένεια και τους οικείους της:

«Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια της συντρόφισσας Ειρήνης Αρμενάκα – Ακαρέπη, που “έφυγε” πρόωρα κι αιφνίδια, σήμερα (σ.σ. χτες) από τη ζωή.

Η συντρόφισσα Ειρήνη Αρμενάκα γεννήθηκε το 1953. Μεγάλωσε σε οικογένεια αντιστασιακών. Εντάχθηκε στην Αντι-ΕΦΕΕ το 1973, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Το 1974 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το 1976 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης με συνέπεια και ανιδιοτέλεια στις Οργανώσεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Υπηρέτησε το Κόμμα, τις αρχές του και τον επαναστατικό του χαρακτήρα. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και στην ΟΓΕ.

Μέχρι την τελευταία της πνοή υπήρξε πνεύμα ανήσυχο κι αγωνιστικό για τους σκοπούς και την πάλη του ΚΚΕ, τιμώντας την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του Κόμματος».

……………………………………………………Συλλυπητήριες ανακοινώσεις
Τη λύπη του για το θάνατο της Ειρήνης Ακαρέπη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Βασίλης Ακράτος.

Google+ Linkedin