Έρευνα ΑΠΘ: Έως 2.000 κρούσματα την ημέρα το Δεκέμβριο εάν δεν ληφθούν μέτρα όπως η τηλεργασία

Έρευνα ΑΠΘ: Έως 2.000 κρούσματα την ημέρα το Δεκέμβριο εάν δεν ληφθούν μέτρα όπως η τηλεργασία

Για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο προσεχές διάστημα προειδοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  με βάση τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε. Σύμφωνα με την έρευνα, τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2000.

Η έρευνα παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του Mega είπε ότι οι αριθμοί της έρευνας για τα κρούσματα κορωνοϊού τους επόμενους μήνες προκύπτουν με βάσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού τον προσεχή Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ από 200 έως 260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2000.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 293 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από τότε που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής  Σαρηγιάννης, τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

Τόνισε πως τα βασικά μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, λέγοντας πως φρένο στον ιό βάζουν και μέτρα όπως η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί.

Πηγή : MEGA

Google+ Linkedin