Άσ’ τον τρελό στην τρέλα του…ιστορίες καραντίνας made in Βόλος

Άσ’ τον τρελό στην τρέλα του…ιστορίες καραντίνας made in Βόλος

Τετάρτη βράδυ στον Βόλο,στην οδό Κ. Καρτάλη,ενα αυτοκίνητο μάρκας Mazda κινείται με υψηλή ταχύτητα στο οδόστρωμα κάνοντας απότομους ελιγμούς.

Την ώρα εκείνη και λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας η κίνηση των οχημάτων είναι σχεδόν μηδενική. Ωστόσο, προπορεύεται ένα δίκυκλο υπηρεσίας delivery, το οποίο πλησιάζει επικίνδυνα το αυτοκίνητο.

Ο  ντελιβεράς καλεί την Αστυνομία και αναφέρει την ξέφρενη κούρσα του ΙΧΕ αυτοκινήτου. Άμεσα, Α.Τ. Βόλου και Τροχαία σπεύδουν στο σημείο. Καταδιώκουν το ΙΧ που ακολουθεί τρελή κούρσα και το ακινητοποιούν στο ύψος της οδού Γαλλίας.

Οι αστυνομικοί ζητούν από τον οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο. Εκείνος ανοίγει την πόρτα και κατεβαίνει στο οδόστρωμα. Στο κεφάλι του φοράει φακό με φωτάκια τύπου led και αρχίζει να διαμαρτύρεται…

Όπως είπε στους αστυνομικούς καταδίωκε τον κορονοϊό και εξαιτίας τους…του ξέφυγε !

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Εκείνος επέμενε ότι με τον φακό που φοράει στο κεφάλι έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τον… κορονοϊό και πριν τον σταματήσουν τα περιπολικά ήταν ένα βήμα πριν τον πιάσει!

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 56χρονο οδηγό τα έγγραφά του και αφου ενημερώθηκαν οτι  δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν διωκτικές αρχές ή ψυχιατρικές υπηρεσίας του βεβαίωσαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση και του επετρεψαν να μπει στο όχημά του και να επιστρέψει σπίτι του, δίνοντας τέλος στην… καταδίωξη του νέου ιού.

Την επόμενη μέρα όμως…

Η σύζυγος του 56χρονου ,που στο μεταξύ εξαφανίστηκε, υπέβαλλε σε βάρος του αναφορά στο Α.Τ. Βόλου. Σύμφωνα με την ίδια, ξαφνικά, κι ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει δείγματα γραφής, άρχισε να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα. Όπως ανέφερε, δεν ήταν καλά ψυχολογικά μετά την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το Α.Τ. Βόλου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του “παραβάτη” που εντοπίστηκε στην Αθήνα, όπου είχε πάει να δει την κόρη του, και οδηγήθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική Νίκαιας.

Σύμφωνα με τις ελεγκτικές αρχές πρόκειται για πρωτοείσακτο ψυχιατρικό περιστατικό που έχει δημιουργήσει προβληματισμό για το τι πρόκειται να επακολουθήσει εν μέσω υγειονομικής κρίσης…

Google+ Linkedin