Αστυνομικοί την… έπεσαν στους γιατρούς για να διαλύσουν την συγκέντρωση – διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Αστυνομικοί  την… έπεσαν στους γιατρούς για να διαλύσουν την συγκέντρωση – διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Με τη φράση του επαναστάτη και γιατρού Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ότι «η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη» και το σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού», οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας διοργάνωσαν σήμερα Τρίτη 7 Απρίλη πολύμορφες κινητοποιήσεις ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ξεχωριστή ημέρα, γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτίας στον προαύλιο χώρο. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με πλακάτ κατήγγειλαν ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικά υλικά και ζήτησαν προσλήψεις προσωπικού.[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=qKNT6YrpvIM[/embedyt]

Τι γίνεται όμως όταν η δημόσια Υγεία χρήζει άμεσης βοήθειας και ενίσχυσης με το προσωπικό να κάνει δημόσια έκκληση και διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση;

Άμεσα, στο νοσοκομείο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωση – διαμαρτυρία των ανθρώπων που πλέον επανήλθαν στην στο προσκήνιο ως «ήρωες», με την κυβέρνηση να εναποθέτει επάνω τους το βάρος της πανδημίας, και με χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, να τους επιβραβεύει.

Γιατί παραβιάζουν λέει… την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων !

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να ξεσπάσει ένταση μεταξύ γιατρών και αστυνομικών με τους πρώτους να φωνάζουν «Έξω από το νοσοκομείο, εδώ είναι χώρος εργασίας, η τρομοκρατία δεν θα περάσει». Οι αστυνομικοί αποχώρησαν με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου και γραμματέα της ΕΙΝΑΠ Ηλία Σιώρα να να δηλώνει επίσημα: «Απρόκλητα η αστυνομία μπήκε να διαλύσει μια συγκέντρωση για το καλό του κόσμου και υπήρξε αντίδραση» και πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικοί με πρόσχημα ότι υπήρχε συνωστισμός ήθελαν να δαλύσουν τη συγκέντρωση για τα προβλήματα των νοσοκομείων. Στις γενικές εφημερίες η εικόνες συνωστισμού είναι πολύ χειρότερες, αυτό δεν τους ενοχλεί;».[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hq64s98ubPs[/embedyt]

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συγκέντρωσης, οι υγειονομικοί διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.Επίσης κράτησαν ενός λεπτού σιγή για όλους τους νοσοκομειακούς που έχασαν στην ζωή τους πάνω στην «μάχη».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δηλώνουμε τη στήριξη μας στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), για μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία την Τρίτη 7 Απρίλη. Για να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία. Η αλήθεια αυτών που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην επιδημία, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, υποδομές και μέσα προστασίας. Για να μη χάσει κανένας τη μάχη για τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα, παρά τα στοιχεία που τη διαψεύδουν. Κινούμενη σταθερά στη λογική του «κόστους – οφέλους», προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδημία με το λιγότερο δυνατό κόστος, να βουλώσει τρύπες με μπαλώματα, που δεν προστατεύουν ουσιαστικά την υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του λαού. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, σε ιατρικό υλικό, καθώς και στην ανυπαρξία μέτρων φροντίδας και παρακολούθησης τόσο για τους ασθενείς με κορονοϊό, που η κυβέρνηση τους καλεί να μείνουν σπίτι, όσο και για τους πάσχοντες.

Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού».

Google+ Linkedin