Ο κ.Φιακάς έχει αντιληφθεί ότι το καράβι έχει σαλπάρει από την Θρινακία και αναζητάει Νέους Τόπους ;

Την Δευτέρα 23 Γενάρη ανοίγει ο «χορός» των αγροτικών κινητοποιήσεων και στην Κορινθία , με την «τελετή έναρξης» να πραγματοποιείται από τον νεοσύστατο “Ενωτικό Αγροτικό Σύλλογο Νομού Κορινθίας” στις 10.30 π.μ. στο λιμάνι Κιάτου και μετά αγρότες και εργαζόμενοι θα σχηματίσουν  κομβόι με προορισμό την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική),όπου και θα στηθεί το πρώτο Κορινθιακό μπλόκο για το 2017.
Στον αντίποδα των αγροτικών κινητοποιήσεων της Δευτέρας ,σύμφωνα με ανάρτηση που αλιεύσαμε από το facebook προτείνεται η διεξαγωγή μιας ακόμα συζήτησης,στο Δημαρχείο του Κιάτου, με θέμα : Η μορφή των κινητοποιήσεων στην Κορινθία !

Προφανώς δεν θα σχολιάσουμε την ανάρτηση στο  facebook,την αναφέρουμε όμως γιατί μας έκανε εντύπωση η ιδιότητα του υπογράφοντος,που σε κάθε ανάρτηση υπογράφει και ως πρόεδρος άλλου Αγροτικού Συλλόγου ! Μέχρι τώρα έχει υπογράψει ως πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Κορινθίας – Κιάτου και Σικυωνίων…μας μένει η Πέρα Ραχούλα Φενεού και κλείσαμε !!

Εν πάση περιπτώσει, ο κ.Φιακάς μπορεί να μην έχει ακόμα αντιληφθεί ότι το καράβι έχει σαλπάρει από την Θρινακία και αναζητάει Νέους Τόπους….
Όσο για τον «Αγροτικό Σύλλογο Κορινθίας – Κιάτου – Σικυώνας – Πέρα Ραχούλας Φενεού και Λοιπών Περιχώρων » εμείς από τις 7 Φλεβάρη του 2013 είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας,γράφοντας (ΕΔΩ) ότι «μέντιουμ δεν είμαστε,μήτε μπορούμε να κάνουμε δίκες προθέσεων,όμως οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τον υπαρκτό κίνδυνο,από τον ενδεχόμενο πολιτικό εξωραϊσμό αγροτών με χρυσαλήτικο DNA,που στόχο έχουν  να υπονομεύσουν το αγροτικό κίνημα». Στις 23 του ίδιου μήνα,σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιάτο (παρόντων του Ρούντι Ρινάλντι και της τότε υπεύθυνης αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ,Ειρήνης  Κατσινοπούλου) είχαμε ρωτήσει  (δείτε ΕΔΩ) αν ευσταθεί η δημοσίευση που έλεγε ότι ο χρυσαυγίτης βουλευτής Μπούκουρας πήγαινε  κρυφά στα μπλόκα των αγροτών και η απάντηση που πήραμε από τον υπεύθυνο αγροτοσυνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ ηταν΄΄Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ”!!… όπως δεχόμασταν άλλους,δεχόμασταν και αυτόν !
Αυτά που εμείς υποψιαζόμασταν από το 2013 τα επιβεβαιώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο και το καθ΄υλην δημοσιογραφικό portal για τον αγροτικό τομέα (δείτε ΕΔΩ),όταν στην πολιτική γεωγραφία των περσινών μπλόκων χαρακτηρίζει το μπλόκο του Ισθμού,με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φιάκα,ως “προπύργιο της Χρυσής Αυγής” !

Σε ότι αφορά τον “Ενωτικό Αγροτικό Σύλλογος Νομού Κορινθίας” ,με βάσει τα κείμενα που μέχρι στιγμής έχουμε διαβάσει,θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αγρότες που τον συναποτελούν αντιλαμβάνονται ότι το συνδικαλίζεσθαι είναι πολιτική πράξη με αρχή και συνέχεια – Αρκεί βέβαια να μη το κάνουν όπως οι Άγγλοι που εξιδανικεύουν την ποδοσφαιρική εκδοχή του εαυτού τους,αλλά κάθε φορά φροντίζουν από μόνοι τους να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που δημιουργούν.!

Κατά την προσωπική μας εκτίμηση,το μεγάλο στοίχημα για τον νεοσύστατο “Ενωτικό Αγροτικό Σύλλογος Νομού Κορινθίας” είναι να καταδείξει Οµάδες, Συμφέροντα και Διαπλεκόμενους Α.Ε. που συγκροτούν το “μαύρο μέτωπο” του αγροτικού λόμπι της Κορινθίας. Αυτό που έχει βαλθεί να μετατρέψει τους αγρότες της περιοχής σε κατ’ οίκον προλετάριους.

Έχει όμως τα κότσια να το κάνει…ακόμα και αν χρειαστεί να βγάλει στη σέντρα  ονοματεπώνυμα ;

 

Google+ Linkedin