Reindeer Herders : Ένας λαός φαινομενικά απρόσβλητος από τον εκφυλισμό

Εάν οι απόγονοι των αρχαίων μύθων ζούσαν σήμερα ανάμεσά μας, τότε θα έμοιαζαν σαν τους «Reindeer Herders”.

Παρά τις αντιξοότητες, οι νομάδες της εξωτερικής Μογγολίας είναι ένας λαός φαινομενικά απρόσβλητος από τον εκφυλισμό. Εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να ζουν μαζί με τα άγρια ζώα, να έχουν πνευματική σοφία, την αίσθηση της αυτό-ίασης και της ευημερίας και να μην ασχολούνται με τις τις έννοιες του χρόνου και τους νόμους του πολιτισμού.

Ο φωτογράφος Χαμίντ Σαρντάρ-Αφκάμι είναι ένας λόγιος της Μογγολικής και της Θιβετιανής γλώσσας, με διδακτορικό από το Χάρβαρντ.

Αφού έζησε στο Θιβέτ και εξερεύνησε τις περιοχές των Ιμαλαΐων για περισσότερο από μια δεκαετία, άρχισε να κάνει κάθε χρόνο ταξίδια στην ενδοχώρα της Μογγολίας για να καταγράψει μια χώρα όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού αποτελείται ακόμη από νομάδες.

Οι άνθρωποι της Μογγολικής Taïga, μοιράζονται αλλά δεν κυριαρχούν επάνω στα απόκοσμα τοπία που κατοικούνται από ταράνδους, αρκούδες, άλογα, αετούς και λύκους.

Αναπαράγουν ένα είδος υπάκουων ταράνδων και δεν τους σκοτώνουν για το κρέας, παρά μόνον εάν δεν μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν για άλλους σκοπούς.

Google+ Linkedin