Mε μακάβριο θράσος o Γεωργιάδης πανηγυρίζει γιατί έχουμε λιγότερους θανάτους από το Βέλγιο

Mε μακάβριο θράσος o Γεωργιάδης πανηγυρίζει γιατί έχουμε λιγότερους θανάτους από το Βέλγιο

Όποιος πανηγυρίζει με 100+ νεκρούς την ημέρα, με γεμάτες ΜΕΘ, με 500 διασωληνωμένους και με εβδομάδες ακόμα σκληρής πραγματικότητας, στερείται ενσυναίσθησης και κακώς του δίνουν βήμα  να προσβάλει έτσι χιλιάδες συνανθρώπους μας που νοσούν ή τρέμουν για τους δικούς τους

Σε ένα ακόμα on air παραλήρημα επιδόθηκε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πρωινή εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ , με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο «Μπουμπούκος» άρχισε ξαφνικά να ουρλιάζει για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στη μάχη με τον κορονοϊό , θεωρώντας πως έτσι δίνει πειστικές απαντήσεις  τόσο στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Παπαδημητρίου , όσο και στους ακροατές που παρακολουθούσαν την εκπομπή.

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος σε έντονους τόνους:

Γεωργιάδης: Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε! Εσείς δεν ξέρω πώς πανηγυρίζετε στη ζωή σας.

Παπαδημητρίου: Να είμαι ζωντανός πανηγυρίζω.

Γεωργιάδης: Εγώ, ότι κυβερνάμε μια χώρα και είναι 12 φορές καλύτερη από Βέλγιο το πανηγυρίζω, ναι! Γιατί σώσαμε ανθρώπους, εντάξει;

Παπαδημητρίου: Πανηγυρίζετε 120 νεκρούς.

Γεωργιάδης: Σταματήστε την πτωματολογία. Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλη μέρα γκρίνια και κατηγορίες.

Παπαδημητρίου: Κύριε υπουργέ, τι λέτε. Νομίζω κάνετε λάθος.

Γεωργιάδης: Μαζευτείτε λίγο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάτε στο 3%, θα πάτε στο -23%.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Οικονόμου αναφέροντας ότι “ο κ. Παπαδημητρίου είναι δημοσιογράφος, όχι ΣΥΡΙΖΑ”

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη και τη σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου ως προς τον αριθμό των θανάτων ο υπουργός Εσωτερικών Τακης Θεοδωρικάκος προσπάθησε να αποφύγει την αντιπαράθεση με τον συνάδελφό του λέγοντας αρχικά πως «δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο» ωστόσο δεν απέφυγε να διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας πως «ως πολίτης -και το υπογραμμίζω αυτό- θέλω να πω, ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να έχει όρεξη να διασκεδάζει αν βλέπει γύρω του να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα».

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΚΚΕ : Εξοργιστική και μακάβρια εικόνα

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει βολικές και επιλεκτικές συγκρίσεις με άλλες χώρες, για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι εξοργιστική και μακάβρια. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και σε άλλες χώρες, καταρρέουν τα δημόσια συστήματα υγείας, εξαιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της δήθεν “αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”, που υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις σημερινές δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη».
«Αν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει στα ακόμη πιο τραγικά επίπεδα άλλων χωρών, αυτό οφείλεται στους κοπιώδεις και συχνά αθόρυβους αγώνες, που έχουν γίνει για τη δημόσια υγεία, όλα αυτά τα χρόνια, αγώνες που σήμερα είναι πιο αναγκαίοι και επίκαιροι από ποτέ» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγη ντροπή δεν βλάπτει

Ακολούθησε επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του υπουργού σχολιάζοντας πως «η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία»
Ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως ο γαλάζιος υπουργός «πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση “έπεσε έξω” με το άνοιγμα του τουρισμού» υπογραμμίζοντας ότι σήμερα δήλωσε «με αδιανόητο θράσος πως πανηγυρίζει γιατί “είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο”».
«Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες» σημείωσε η Κουμουνδούρου.
«Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

ΜέΡΑ 25: Εξοργιστικοί οι πανηγυρισμοί

«Οι πανηγυρισμοί του κ. Γεωργιάδη και του κ. Κοντοζαμάνη για την διαχείριση από την ελληνική κυβέρνηση, του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι εξοργιστικοί», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης. Προσθέτει ότι η χώρα «αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή συνθήκη με πολλές τραγικές απώλειες και ένα σύστημα υγείας που προ πολλού έχει υπερβεί τα όρια του» και ότι «η κυβέρνηση αντί να βαυκαλίζεται, ας αναλάβει τις εγκληματικές της ευθύνες και ας προβεί έστω και τώρα σε όλα όσα 8 μήνες δεν έπραξε».
Δεν είναι δυνατόν, σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης, «να πανηγυρίζουν υπουργοί με καθημερινά τριψήφιους, πλέον, αριθμούς θυμάτων. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ακόμα και τούτη την ώρα να αναλώνεται μόνο στην εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας, των κλινικαρχών εν προκειμένω, παρακαλώντας ή χρυσοπληρώνοντας τον ιδιωτικό τομέα για να βάλει πλάτη σε μια “εμπόλεμη” κατάσταση, όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».
«Ας συνετίσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης τους υπουργούς του, γιατί έχει και το θράσος τα όρια του», καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.

Google+ Linkedin