Laptop θέλετε ;…τα παράπονά σας στον δήμαρχο!

Μετά την «επιτελική κοροϊδία» της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για δωρεάν παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς,με σκοπό την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης…δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάσει της οποίας το «μπαλάκι» περνάει στους δήμους αν θέλουν ή μπορούν  να “δανείσουν” σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό (laptop, tablet).

Δείτε παρακάτω την Δημόσια Θέση της κυβέρνησης για «Ίσες Ευκαιρίες για Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση»

Άρθρο εικοστό έβδομο : Προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού από τις Σχολικές Επιτροπές για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων 

1. Οι Σχολικές Επιτροπές των δήμων μπορούν να προμηθεύονται κατάλληλο ψηφιακό εξοπλισμό που να επιτρέπει την υλοποίηση των δράσεων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους, εντός του πλαισίου υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, αξιοποιώντας αδιάθετες πιστώσεις που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους.

* Βεβαίως διευκρινίζεται ότι από την δαπάνη προμήθειας του εν λόγω τεχνολογικού εξοπλισμού  δεν δύναται να προέλθει κατ΄ οιονδήποτε τρόπο άμεση ή έμμεση επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Άρθρο τριακοστό τρίτο – Ρύθμιση θεμάτων προϋπολογισμού ΟΤΑ α΄ βαθμού

Ειδικά για τον εκτελούμενο προϋπολογισμό του έτους 2020, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους επενδυτικών δαπανών των δήμων, ποσοστό έως πενήντα τοις εκατό (50%) μπορεί να διατίθεται προς αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών που διαπιστώνονται από την έναρξη ισχύος της παρούσας και δεν μπορούν να καλυφθούν από τα τακτικά ή έκτακτα έσοδα τους. Για τις μεταφορές αυτές απαιτείται αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Από την εφαρμογή της παρούσας δεν δύναται να προέλθει κατ΄ οιονδήποτε τρόπο άμεση ή έμμεση επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Επίσης στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται η απαλλαγή γονέων από τροφεία βρεφικών και παιδικών σταθμών, καθώς και από δίδακτρα ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών για υπηρεσίες που δεν παρέχονται εξ αποστάσεως.

Άρθρο εικοστό έκτο :Απαλλαγή γονέων από τροφεία δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών και από αντίτιμο ανταποδοτικών υπηρεσιών 

1. Από τις 11 Μαρτίου 2020, γονείς που έχουν τέκνα σε δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται προσωρινά δυνάμει των αποφάσεων που εκδίδονται κατ΄ εξουσιοδότηση των διατάξεων της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 42), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), απαλλάσσονται από την προβλεπόμενη μηνιαία οικονομική συμμετοχή (τροφεία) για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

2. Από τις 11 Μαρτίου 2020 απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου οι δημότες που κάνουν χρήση υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα με αντίτιμο, για όσο χρονικό διάστημα είναι ανέφικτη η παροχή των υπηρεσιών αυτών λόγω της λήψης μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως όχι πέραν της 31ης Μαΐου 2020

Google+ Linkedin