Aπεργιακό «λουκέτο» σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Τα συνδικάτα αντιδρούν στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πρόσφατης αξιολόγησης της εθνικής οικονομίας από τους θεσμούς, ζητώντας παράλληλα την δραστική αλλαγή της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. έως τις 21:00.

Στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.

Επιπλέον, την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Ανακοινώσεις θα υπάρξουν για την μορφή συμμετοχής των εργαζομένων σε Μετρό και τραμ, στην κινητοποίηση.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία, ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Το «απεργιακό παρών» θα δώσουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) και στα λιμάνια της χώρας, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι.

ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστό συλλαλητήριο μισή ώρα νωρίτερα, στην Ομόνοια.

H Tετάρτη, έχει χαρακτηριστεί από τα συνδικάτα ως Πανεθνική Ημέρα Δράσης, στο πλαίσιο της οποίας έχει αποφασιστεί ο συντονισμός τους με τις οργανώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων.

Ωστόσο, το ΠΑΜΕ διαφωνεί με αυτή την πρωτοβουλία, ενώ τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση -καταγγελία στις 10.30 πμ έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, στην οδό Πατησίων, εκφράζοντας την αντίθεση τους με την συνδικαλιστική πρωτοβουλία, καθώς -όπως επισημαίνουν- περιλαμβάνει και εργοδοτικές οργανώσεις.

 

Google+ Linkedin