Σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες πέριξ της Κορίνθου

Σε συμφωνία για τη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ με τα διυλιστήρια Κορίνθου και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες πέριξ της Κορίνθου, προχώρησαν η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και η διοίκηση της Motor Oil.

Συγκεκριμένα, σήμερα έπεσαν οι υπογραφές για τη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του ΟΣΕ και της Motor Oil, με τη συμβολή του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών. Το έργο, που εντάσσεται στη στρατηγική της ενίσχυσης των συνδυασμένων μεταφορών και της δημιουργίας συνθηκών εξυπηρέτησης των μεγάλων παραγωγικών μονάδων της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, θα είναι έτοιμο σε 1 με 1,5 χρόνο από σήμερα.

Η γραμμή, με κόστος 12 εκατ. ευρώ, θα είναι μήκους 10 χλμ. και θα συνδέει τα διυλιστήρια με τον Ισθμό της Κορίνθου και εν συνεχεία με τον βασικό σιδηροδρομικό άξονα. Η υποδομή θα εξυπηρετεί 6 αγωγούς 4 καυσίμων, καθώς και 2 οπτικών ινών, (η μία για τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και η άλλη για τις ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου).

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Motor Oil Ιωάννης Βαρδινογιάννης επισήμανε πως σε έναν χρόνο από σήμερα θα γίνουν τα εγκαίνια του έργου. «Είναι αυτονόητο να θέλει μια βιομηχανία να συνδεθεί με ένα δίκτυο. Αυτό το αυτονόητο μέχρι πρότινος δεν ήταν αυτονόητο. Ενώ είχαμε τη διάθεση να το χρηματοδοτήσουμε υπήρχαν διάφορα προβλήματα που τώρα λύθηκαν» είπε. Για τα χρόνια της καθυστέρησης, ο αντιπρόεδρος της Motor Oil σχολίασε: «Η κρατική μηχανή διαχρονικά δεν βοηθάει, θα θέλαμε να το είχαμε κάνει πολλά χρόνια πίσω, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης τόνισε πως η βασική αρχή της κυβέρνησης για τις υποδομές είναι να ενταχθούν τα έργα στις υπηρεσίες των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων και η εν λόγω συμφωνία με τη Μοtor Oil υπηρετεί αυτή την αρχή. Πρόσθεσε πως πρόκειται για «σιδηροδρομική υποδομή ευρωπαϊκών υποδομών που θα εξυπηρετούνται όλες οι βιομηχανίες της περιοχής» επισημαίνοντας πως θα υπάρχουν πολλά θετικά αποτελέσματα για όλους, πολίτες και επιχειρήσεις και προανήγγειλε ότι ενδέχεται να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία και στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν υποδομές της Motor Oil.

Google+ Linkedin