Σε τόνο πολιτικό…το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων

Με τέσσερα καυτά θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη,23 Μάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων.(δείτε ΕΔΩ)

Κατά την εκτίμησή μας τέσσερα είναι τα θέματα που έχουν εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων.

  • Το πρώτο θέμα άπτεται με το πως η δημοτική αρχή θα απαντήσει στο έγγραφο αίτημα των μελών της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα: “Επαναπρόσληψη απολυθέντων εργαζομένων στην καθαριότητα”. 

Η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ουσιαστικά εγκαλεί την δημοτική αρχή να πράξει τα αυτονόητα σύμφωνα με το πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο,δηλαδή να ανανεώσει τις συμβάσεις των απολυμένων συμβασιούχων,όπως ακριβώς ορίζει η νομοτεχνική βελτίωση (ΕΔΩ) του άρθρου 25.

* Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη το πρωί δικάζονται στο Πρωτοδικείο Κορίνθου και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κάνει οι συμβασιούχοι του Δήμου Κορίνθου ενάντια στην ετσιθελική άρνηση της Δημοτικής Αρχής να ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

  • Το δεύτερο και το τρίτο θέμα έχουν να κάνουν με το ποιος θα καλύψει το κενό που άφησε ο Παναγιώτης Λαμπρινός στο ΚΕ.Π.Α.Π.,αλλά και με την διαφαινόμενη αποχώρηση του Αντώνη Παππά από την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου.
  • Το τέταρτο θέμα,που κατά την εκτίμησή μας έχει εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον, είναι η αξιολόγηση του εγγράφου της “αμαρτωλής” ΜΚΟ του Γιάννη Μαρωνίτη,που φέρει τον τίτλο «Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων»,παρότι ουδεμία σχέση έχει με την UNESCO…
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ζητάει από τον Δήμο Κορινθίων την υπογραφή ενός νέου συμφωνητικού συνεργασίας,που θα την καταστήσει υπεύθυνο φορέα τόσο για τη συνέχιση της λειτουργίας των Δομών Φτώχειας” – όσο και για την υποβολή των προτάσεων που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ !
Google+ Linkedin