«Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ…ΜΥΑΛΩΝ » – Καυστική κριτική στον Ηλία Ανδρικόπουλο !

Με καυστική κριτική η Ανανεωτική Συνεργασία Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εγκαλεί την Δημοτική Αρχή και χρεώνει  στον δήμαρχο Ηλία Ανδρικόπουλο αναβλητική, άτολμη και τελικά ανεπαρκή διαχείριση που υποβαθμίζει την εικόνα του Ξυλοκάστρου.

“Η διάβρωση των ακτών είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Βόρειας Πελοποννήσου. Καταστρέφει και απειλεί δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες σε όλο σχεδόν το μήκος της ακτογραμμής του Κορινθιακού. Η αντιμετώπισή του απαιτεί ολοκληρωμένες μελέτες , χρονοβόρες διαδικασίες και πολυδάπανες παρεμβάσεις ξεφεύγοντας από τα στενά περιθώρια δράσης ενός μόνο Δήμου.

Υπάρχουν όμως επιμέρους στοχευμένες δράσεις οι οποίες μπορούν να επιβραδύνουν τις καταστροφικές συνέπειες και να ανακουφίσουν συγκεκριμένες περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος , φτάνει να υπάρχει η βούληση και τα σωστά αντανακλαστικά. Η προστασία του Πευκιά, της σημαίας του Ξυλοκάστρου, είναι για μας το σημαντικότερο παράδειγμα και στο ζήτημα αυτό καμία ολιγωρία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Για το λόγο αυτό, από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά και πολλές φορές στη συνέχεια, επισημάναμε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης. Η πρότασή μας περιελάμβανε τη συνεχή τροφοδοσία της ακτής με σημαντικές ποσότητες χαλικιού στην περιοχή του Τουριστικού Περιπτέρου, που με την δράση του κύματος θα διαχέεται ανατολικά, σε όλο το μήκος του Πευκιά. Άλλωστε, τέτοιες παρεμβάσεις στο παρελθόν επιβράδυναν τη διάβρωση και απομάκρυναν προσωρινά τον κίνδυνο. Αυτή η συνεχής και συστηματική παρέμβαση έχει κόστος που ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης μπορεί εύκολα να αναλάβει και πρέπει να γίνει στα πλαίσια ενός νόμιμου έργου, με την πλήρη αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές.

Όμως παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κάθε φορά συμφωνούσε θεωρητικά με την πρότασή μας, στην πράξη δεν έκανε τίποτα προφασιζόμενος διαδικαστικές δικαιολογίες. Φτάσαμε λοιπόν στη σημερινή αναμενόμενη μεγάλη ζημιά την οποία δεν μπόρεσε να αποτρέψει η αναβλητική, άτολμη και τελικά ανεπαρκής Δημοτική Αρχή.

Καλούμε τον Δήμαρχο, έστω και τώρα, με δυόμιση χρόνια καθυστέρηση ,να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται πίσω από δήθεν γραφειοκρατικά ζητήματα και να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικά πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Ο Πευκιάς αποτελεί το σύμβολο του τόπου και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση αποτελεί πια έγκλημα εναντίον της πόλης.”

Google+ Linkedin