Πολιτικό “χαστούκι” του Ποινικού Δικαστηρίου σε Τατούλη και Νικολάκου !

Μετά από μήνυση που είχε  καταθέσει η εφημερίδα «Ελευθερία» για “αυθαίρετο αποκλεισμό της από τις καταχωρήσεις διακηρύξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου” το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας καταδίκασε χθες,Δευτέρα,τον περιφερεάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος,επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης 12 μηνών (με ανασταλτικό χαρακτήρα) και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος είχε συντελεστεί στην διάρκεια της πρώτης διετίας της θητείας Τατούλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υπογραμμίζεται ότι η παραπάνω ποινή,για παράβαση καθήκοντος,είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αρα για τον περιφερεάρχη Πελοποννήσου δεν συντρέχει λόγος επιβολής των διοικητικών μέτρων της αργίας,μέχρι την ενδεχόμενη τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου.

Αντίθετα για την κ.Ντίνα Νικολάκου θα αρκούσε η πρωτόδικη απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου,για να τεθεί σε αργία,εφόσον όμως στο σκεπτικό της απόφασης αναφερόταν ότι κατά τη διάπραξη του αδικήματος ,της παράβασης καθήκοντος,προξενήθηκε οικονομική βλάβη στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως και να ‘χει,όμως… και μόνο η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση αποτελεί πολιτικό “χαστούκι” στις ρεβανσιστικές πρακτικές της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Google+ Linkedin