Ἐντιμότατε κύριε Δήμαρχε,έχετε καμία αντίρρηση επ’ αυτού ;

Διαβάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Σικυώνια 2016  η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε είναι ότι και φέτος το Κρυονέρι είχε την τιμητική του ! 

Κατά πως φαίνεται στο Κρυονέρι «έχουν τον Γερμανό τους» ,που ασφαλώς λόγω προηγουμένης εμπειρίας έχει τον τρόπο  να αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα και κοντά σ’ αυτόν και οι υπόλοιποι Ματσανιώτες διεκδικούν τον άτυπο τίτλο του πολίτη της πολιτιστικής πρωτεύουσας του Δήμου Σικυωνίων …και μάλιστα χωρίς αντίπαλο !!

Συναυλία Τζαζ,φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ,παρουσίαση ταινιών μικρού μήκους από το περσινό – 38ο φεστιβάλ Δράμας (το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2016) είναι μερικές από τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που προγραμμάτισε η ΜΚΟ “Φιλοξενία” σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό  Σύλλογο  Νέων και το Γυμνάσιο Κρυονερίου.

Φυσιολογικά θα περίμενε κανείς να δει και στο Κιάτο,στην έδρα του Δήμου Σικυωνίων,δρώμενα πολιτισμού ανάλογης ποιότητας και λογικής αν όχι καλύτερα…

Τι έφταιξε το φετινό καλοκαίρι και δεν θα τα δούμε…έστω σαν παραμύθι !!

Μήπως φταίει η κατεύθυνση που κινείται η πολιτιστική – επικοινωνιακή στρατηγική του κ. Ζάρκου ;

Μήπως ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί το θετικό πρόσημο των «πολιτιστικών προτάσεων Ζάρκου» ως προς την κοινωνική, οικονομική, αναπτυξιακή αλλά και τουριστική προοπτική αυτής της πόλης ;

Μήπως η πολιτιστική ανάπτυξη που ο κ. Ζάρκος υπόσχεται στο στενό του κύκλο,συντελείται τελικά στο κενό ;

Πριν  βγάλει ο καθένας τα συµπεράσµατά του ενδεχομένως θα πρέπει να εξετάσει  λεπτομερώς και τις πολιτικές που αναπτύσσονται από τον ίδιο τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή συνολικά,στον τομέα των  πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Προφανώς ο δήμαρχος Σικυωνίων οφείλει να αντιλαμβάνεται ότι οι πολιτιστικές δραστηριότητες είναι ένα σύστημα σκοπών, μέσων και φορέων που συνδυάζονται σε ένα πρόγραμμα για να επιτευχθεί η ενίσχυση και η διάδοση ενός πολιτιστικού αγαθού μέσα από συγκεκριμένες πολιτιστικές διαδικασίες.

Για να είμαστε δίκαιοι,διόλου δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι φταίνε μόνο οι πολιτιστικοί διαχειριστές της “Μηκώνη” που δεν γνωρίζουν  ότι για να έχει επιτυχία  μια πολιτιστική δραστηριότητα, πρέπει να προσδιοριστεί η ταυτότητά της και να απαντά στο ερώτημα «ποιά είναι η καινοτομία των εκδηλώσεων;» 

Εκτός αν ο δήμαρχος μπαίλντισε από τον πολιτιστικό οίστρο του Δημητράκη και συνομολόγησε ώστε ο θεματικός πυρήνας των φετινών Σικυώνιων να έχει  ως συνθετικό στοιχείο το ιμάμ μπαϊλντί !!

Αλλιώς δεν εξηγείται η συρραφή ενός προγράμματος – αράχνη  που ουσιαστικά πλέκει τον «ιστό της αρπαχτής» …σαν παραμύθι !!

Προφανώς αυτή η παράταιρη συρραφή,που υπηρετούν τα αμιγώς εμπορικά φεστιβάλ με τη θυσία των πάντων στο βωμό του κέρδους,δεν μπορεί να  βασίστηκε στον ειλικρινή πολιτιστικό διάλογο,με το ντόπιο στελεχιακό  δυναμικό,με όρους πολιτιστικής δημοκρατίας…απλά ήρθε και κούμπωσε “σαν παραμύθι” πάνω στις ακροβασίες ενός στρεβλού μάνατζμεντ,που για μια ακόμη φορά μηχανεύτηκε ο  κ. Ζάρκος και ενδεχομένως παραπέμπει σε μεθόδους διαπλεκόμενων πρακτικών…

 Ἐντιμότατε κύριε Δήμαρχε,έχετε καμία αντίρρηση επ’ αυτού ;

Google+ Linkedin