ΚΟΒ Παιδείας του ΚΚΕ : «Όχι» στις εκλογές – παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών

ΚΟΒ Παιδείας του ΚΚΕ : «Όχι» στις εκλογές – παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών

……………………………………….ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Στόχος το χτύπημα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Απαιτούμε την  απόσυρση του κατάπτυστου άρθρου 13 του νομοσχεδίου το οποίο θεσμοθετεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των υπηρεσιών συμβουλίων των εκπαιδευτικών .

Η κυβέρνηση έφερε το άρθρο αυτό σε ένα άσχετο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε με τη διαδικασία του επείγοντος, για να δείξει τη βιασύνη που έχει για να χτυπήσει συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εκπαιδευτικών, να δείξει την αποφασιστικότητά της για την ένταση της αντεργατικής πολιτικής και της καταστολής που άλλωστε είναι «νύχι – κρέας».

Αυτή η απαράδεκτη διάταξη για την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν είναι παρά η συνέχεια της αντεργατικής ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ για την παρεμπόδιση των Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων μέσω της αυξημένης απαρτίας που προέβλεπε, αλλά και του κατάπτυστου νόμου της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των σωματείων μέσω του περιβόητου Ηλεκτρονικού Μητρώου».

Στόχο σταθερό έχουν όλα τα αστικά κόμματα την απομόνωση των εργαζομένων. Θέλουν να είναι ο καθένας μοναχός του μπροστά σε έναν υπολογιστή, κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, απομονωμένος από τους συναδέλφους του, ξεκομμένος από τη συλλογική συζήτηση, τη ζωντανή διαπάλη, όλα αυτά δηλαδή που είναι τα στοιχεία της υγείας του κινήματος (…) Θέλουν τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση, ακόμα και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δείχνει την πρεμούρα της να χτυπήσει συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την ώρα που η πανδημία καλπάζει, δεν παίρνει κανένα μέτρο για την αποφυγή του συγχρωτισμού στα σχολεία, δηλαδή τη διαμόρφωση τμημάτων με το πολύ 15 μαθητές, την κάλυψη των 20.000 κενών στα σχολεία με μόνιμο προσωπικό κ.ά. Από πάνω επιτίθεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που ζητάνε τα στοιχειώδη για την προστασία της υγείας, τονίζοντας ότι ο υποκινητής των μαθητικών κινητοποιήσεων είναι αυτή η ταξική αντιλαϊκή πολιτική, που έχει ως μοναδική προτεραιότητα την κερδοφορία των ομίλων και δεν δίνει ούτε ψίχουλο για τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτή η πολιτική όλο και περισσότερο συναντά την αντίδραση του λαού. Και να είστε σίγουροι ότι το ΚΚΕ θα φροντίζει αυτή η αντίδραση να είναι και οργανωμένη και συνειδητή.

                                                                                                               ΚΟΒ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 

                                                                                                            ΤΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΚΕ

Google+ Linkedin