Όλοι πλην Νίκα έβγαλαν «κόκκινη κάρτα» στον περιφερειακό σύμβουλο της «Χρυσής Αυγής»

Όλοι πλην Νίκα έβγαλαν «κόκκινη κάρτα» στον περιφερειακό σύμβουλο της «Χρυσής Αυγής»

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σημαντική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την Χρυσή Αυγή – Έκθετος ο κ. Νίκας και η παράταξη της Ν.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

 8/12/2020

Σημαντική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ενάντια στην  Χρυσή Αυγή και  τους εκπροσώπους της . Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υιοθέτησε την ομόφωνη πρόταση όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.  Έκθετος ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας και η παράταξη της Ν.Δ. στο ΠΕΣΥΠ.  Δεν ψήφισαν την απόφαση την οποία υπερψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Δεν ψήφισαν ακόμη και  τη πρόταση που ψηφίζει στην Κεντρική Μακεδονία η παράταξη της Ν.Δ., η παράταξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονάις και Προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Τζιτζικώστα.  Έκθετη επίσης είναι και η παράταξη του κ. Μπουντρούκα (ΚΙΝΑΛ) που φρόντισε να απουσιάζει κατά τη συζήτηση και λήψη απόφασης.

Η Απόφαση είναι η εξής:

Α. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της Παράταξης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και όσων εκλέχθηκαν με αυτό το συνδυασμό, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητούν από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της παραπάνω Περιφερειακής Παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, λόγω του γεγονότος ότι με δηλώσεις τους και άλλα στοιχεία προκύπτει ότι αποτελούν τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,  η οποία έχει κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ως εγκληματική οργάνωση και κορυφαία στελέχη της έχουν καταδικασθεί και έχουν εγκλεισθεί στις φυλακές για ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Β. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου  καταγγέλλει την αποστολή, στις 19-10-2020, εξώδικης δήλωσης-πρόσκλησης διαμαρτυρίας του Νικολάου Χρυσομάλλη, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, κατά του Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα δηλώνει τη συμπαράσταση και στήριξη του στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ.

Προφανής στόχος της ανωτέρω εξωδίκου δήλωσης, που απειλεί με ποινική δίωξη και άλλες νομικές συνέπειες, είναι να εκφοβίσει τον ίδιο τον Πρόεδρο, αλλά και τις Περιφερειακές Παρατάξεις και τους Περιφερειακούς Συμβούλους που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στη συνέχεια της συμμετοχής όσων εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Αυγής», στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών”.

Οι παρατάξεις: 

  •  ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ)
  • ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ (Γ. ΔΕΔΕΣ)
  • ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Ν. ΓΟΝΤΙΚΑΣ)
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ)
  • ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Δ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ)
  • ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ – ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Π. ΚΑΤΣΑΡΗΣ)
Google+ Linkedin