Ω, μεγάλα μαύρα ράσα…τι άλλο θα κάνετε να μας πείσετε ότι δεν παίζεστε ;

Θου κύριε το στόματί μου…αλλα πως να χαρακτηρίσω την απαίτηση της Εκκλησίας της Ελλάδος να πάρουν οι ψαλτάδες και οι καντηλανάφτες το επίδομα των 800 ευρώ γιατί ανήκουν στα “επαγγέλματα” που επλήγησαν από τον κορονοϊο !

Για του λόγου το αληθές δείτε ΕΔΩ την επιστολή της  Ιεράς Συνόδου προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση

Αν δεν κάνω λάθος,κατά καιρούς δεν έχει ειπωθεί από τους ίδιους τους ιερείς ότι “ψαλτάδες και καντηλανάφτες κάνουν «διακόνημα» και όχι επάγγελμα” ;

Και για να εξηγούμαστε…

  1. Ως διακονία ορίζουμε κάτι το οποίο κάνουμε από πίστη στο Θεό,από αγάπη για το αντικείμενο που ασχολούμαστε,από εθελοντισμό,δίχως να περιμένουμε ανταπόδοση ή καταβολή μισθού.
  2. Ως επάγγελμα ορίζουμε κάτι το οποίο κάνουμε από αγάπη ή μπορεί και αναγκαστικά (για διάφορους λόγους) δίχως να το αγαπάμε ιδιαίτερα έως και καθόλου,έχοντας ως κριτήριο την υποχρεωτική χρηματική ανταπόδοση για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε (άσχετα με το αν προβλέπει ο νόμος την πληρωμή του εργαζόμενου) και δεν έχει χώρο κάποια μείωση ή κατάργηση μισθού ή επιδόματος.
  3. Επιπρόσθετα η αμοιβή παραπέμπει σε τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ,απόδοση Φ.Π.Α.,αντίτιμο ενσήμων, ετήσια εισφορά προς την εφορία κ.λ.π.

Και εδώ προκύπτει το εύλογο ερώτημα : 

  • Οι εκκλησίες  (ως εργοδότης) έχουν επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν την εργασιακή ή επαγγελματική σχέση τους με ψαλτάδες και καντηλανάφτες ή πάντα μας έλεγαν ότι : η αμοιβή τους αδελφοί θα έλθει από τον Θεό…

Βεβαίως,μη κρατάτε κακία στο Θεό,αν δεν γνωρίζει κι αυτός όλους τους συνεργάτες του…

Εξάλλου το μαγαζί έχει έξοδα…και ο Μητσοτάκης σε φουλ σεζόν του έβαλε λουκέτο !

Πως λοιπόν και το παπαδαριό να μη κοιτάει τα “διαφυγόντα κέρδη” ;

Google+ Linkedin