Ωρα τροπαίου για Αγγλία και Ιταλία

Ωρα τροπαίου για Αγγλία και Ιταλία

Η οικοδέσποινα της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αγγλία και η εντυπωσιακή μέχρι τώρα στη διοργάνωση Ιταλία διεκδικούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον τελικό του Euro, που θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου την Κυριακή 11/7 (22.00 – ΑΝΤ1).

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι συγκρούονται για πρώτη φορά σε τελικό σημαντικής διοργάνωσης, με την Αγγλία να «διψάει» για την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου μετά από 55 χρόνια, όταν είχε κατακτήσει το Μουντιάλ του 1966, πάλι στο «Γουέμπλεϊ», και την Ιταλία, που φέτος επανήλθε δυναμικά μετά την απουσία της από το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, να ψάχνει αυτό που έχασε το 2012, όταν ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης από την Ισπανία.

Στις εξέδρες θα βρίσκονται περίπου 65.000 θεατές, από τους οποίους 1.000 Ιταλοί κάτοικοι Αγγλίας, καθώς δεν επιτράπηκε να ταξιδέψουν φίλαθλοι από το εξωτερικό. Η πολυπληθής παρουσία φιλάθλων στον τελικό, κατόπιν συμφωνίας της αγγλικής κυβέρνησης με την UEFA και ενώ η κατάσταση με την πανδημία στην χώρα είναι κρίσιμη, προκάλεσε τις αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας στην Αγγλία.

Google+ Linkedin