Χρυσωρυχείο…

«Τρίβουν τα χέρια τους» οι ασφαλιστικές εταιρείες για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου κεντρικό σημείο αποτέλεσε το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών χαρακτήρισε «μεταρρύθμιση στη σωστή κατεύθυνση» το κυβερνητικό σχέδιο, αλλά επειδή «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», δεν σταμάτησε εκεί. Μίλησε λοιπόν για «πρώτο βήμα, που δεν αρκεί», σημείωσε με νόημα πως «το Ασφαλιστικό χρειάζεται ευρύτερες μεταρρυθμίσεις και κίνητρα που να επεκτείνονται και στα προαιρετικά ασφαλιστικά προγράμματα για να ενισχυθεί η αποταμίευση και να γίνει βιώσιμο το σύστημα» και ζήτησε «κίνητρα» για τα προγράμματα Υγείας, αλλά και για την ασφάλιση ακινήτων από τις φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες).

Πρόκειται για τομείς όπου τα μονοπώλια του κλάδου «μυρίζονται ψητό» και σπεύδουν να εκμεταλλευθούν τα νέα πεδία κερδοφορίας που δημιουργούνται πάνω στο έδαφος των τεράστιων περικοπών στις δημόσιες συντάξεις, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, αλλά και στο γεγονός ότι το κράτος εναποθέτει ολοένα και περισσότερο στην ατομική ευθύνη την προστασία από τις πλημμύρες, τις φωτιές, τους σεισμούς.

Κάπως έτσι, οι πολίτες υποχρεώνονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν – όσοι μπορούν – κοινωνικές ανάγκες, όπως η Ασφάλιση, η Υγεία, η προστασία από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές, απέναντι σε ένα κράτος που δεν διστάζει να μετατρέψει σε χρυσωρυχείο για τις ασφαλιστικές εταιρείες  τον ανθρώπινο πόνο, την αγωνία για τα γεράματα, ακόμα και τη μανία της φύσης.

Google+ Linkedin