Φάτε μάτια…νέα αρδευτικά έργα στο δήμο Σικυωνίων!

Φάτε μάτια…νέα αρδευτικά έργα στο δήμο Σικυωνίων!

Αμέσως μετά τον κυβερνητικό εμπαιγμό των αγροτών με τις  επιδοτήσεις του ΕΛΓΑ , φάτε μάτια , νέα αρδευτικά έργα στο δήμο Σικυωνίων!                   –

« Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επίσημη ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 7 πολύ σημαντικών Αρδευτικών Έργων του Δήμου Σικυωνίων» γράφει στο facebook ο  Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος , Νίκος Ταγαράς , λες και υπάρχει και ανεπίσημη ένταξη…και με την  ευκολία  του “τάξανε – τάξανε”  κοτσάρει και την βιαστική δήλωση Σταματόπουλου, που υπό τον φόβο της «αλεπούς» για το εκλογικό του «κοτέτσι» ευχαρίστησε τον υφυπουργό γιατί στηρίζει τους πτηνοτρόφους του Δήμου Σικυωνίων!

Για να σοβαρευόμαστε όμως, η αλήθεια  είναι ότι προχθές, στις 23 του Φλεβάρη , αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για τα κριτήρια επιλεξιμότητας που χρησιμοποιούνται για να καθοριστεί αν επιτρέπεται στον αιτούντα να συμμετάσχει σε πρόσκληση υποβολής προτάσεων, εν προκειμένω για  την Πρόσκληση (έτους 2021) που αφορά τη Δράση 4.3.1: Υποδομές εγγείων βελτιώσεων.

Όντως ,παραδεκτές ήσαν οι αιτήσεις που αφορούσαν αρδευτικά έργα πέριξ της λίμνης Στυμφαλία ενώ οι αιτήσεις που αφορούσαν αρδευτικά έργα στο Μούλκι και το Κιάτο απερρίφθησαν.

Από εκεί και πέρα εύκολο ήταν για τους Ταγαρά & Σταματόπουλο να πάρουν τις παραδεκτές αιτήσεις προς ένταξη και ως σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι να βγάλουν τον λαγό της… ανάπτυξης από το καπέλο , μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις προεκλογικού χαρακτήρα , όπως και στο φράγμα του Ασωπού που κάτι χαλάει , κάπου κάτι κολλάει και ένα τεράστιο ΘΑ συνεχίζει να πλανιέται, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες ανακοινώσεις του στιλ «δεν εννοούσαμε αυτό που νομίζετε»!

Συμπερασματικά ,λοιπόν, όπως έχουμε ξαναγράψει (ΕΔΩ) ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο κορίνθιος υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς έχουν κάνει το μεγάλο πολιτικό ντιλ στο νομό και έτσι θα συνεχίσουν να πάνε χέρι –  χέρι ενώ για κάποιους θα φαντάζουν… ιδεολογικά αντίπαλοι!

Αυτό το πολιτικό «τανγκό» βολεύει και τους δύο σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις , τόσο ο κ. Ταγαράς που πάση θυσία θέλει να πάρει  την πρωτιά από τον κ. Δήμα όσο και ο κ. Σταματόπουλος που πλέον νιώθει «καυτή» την ανάσα του Δημήτρη Πιστεύου και όπως όλα δείχνουν τον Οκτώβρη μάλλον θα πάρει την άγουσα… για τα αποδυτήρια!

Πολιτικά παράδοξο βέβαια είναι το γιατί σε αυτές τις κρίσιμες  εκλογικές αναμετρήσεις , που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το σύνθημα “Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία” , κάποια ιδιαίτερα προβεβλημένα κομματικά στελέχη του στην Κορινθία , αγνοώντας ότι πρώτη ύλη της δημοσιογραφίας είναι το μελάνι, όχι το λιβάνι… αναπαράγουν την υποσχεσιολογία Ταγαρά μέσα από τα  τοπικά site που ελέγχουν ή διαχειρίζονται , για να παίξουν το παιχνίδι του Σταματόπουλου…

Αλήθεια , πως μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπόγειες δημοσιογραφικές διαδρομές με ένα δήμαρχο που συνεργάζεται με την πιο ακραιφνή δεξιά και εμμέσως πλην σαφώς «καθαγιάζουν » και το αναλλοίωτα χρυσαυγίτικο dna στενών συνεργατών του Σταματόπουλου;

Προφανώς δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτή η πολιτική ελαφρότητα  ακολουθεί κάποιο κομματικό πρότυπο ή σχεδιάστηκε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας. Σίγουρα όμως αυτές οι πολιτικές πρακτικές , που προέκυψαν ως άλλα « δημοσιογραφικά » κόλπα  , ίσως θα έπρεπε να επανεκτιμηθούν από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ,για να μην γίνουν βαρίδια στο δρόμο προς τις κάλπες…

Google+ Linkedin