Των αγροτοδρόμων το κάγκελο έγινε στην Κορινθία !

Των αγροτοδρόμων το κάγκελο έγινε στην Κορινθία !

Των αγροτοδρόμων το κάγκελο έγινε αυτή την εβδομάδα στην Κορινθία αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων χρηματοδότησης που είχαν υποβάλει οι δήμοι της χώρας στο πλαίσιο της  Δράσης «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 (Π.Α.Α. 2014 – 2020).

Το «κατόπιν ενεργειών» μου  είχε την τιμητική του!

Καταιγισμός Δελτίων Τύπου από τους Κορίνθιους Υφυπουργούς για το κατόρθωμά τους να συνεισφέρουν στο ευχάριστο αποτέλεσμα και από δημάρχους του νομού που θυμιάτιζαν τον κ. Ταγαρά και δευτερευόντως τον κ. Δήμα για την μικρο – πολιτική διαμεσολάβηση που έκαναν.

Από τις κατά δήμο αντιπολιτεύσεις , παρότι Παπακυριάκος και Γκιώνης δεν πήραν δραχμή από το πρόγραμμα , μόνο στο γειτονικό Ξυλόκαστρο είδαμε τον κ. Καραβά να χαρακτηρίζει την δημοτική αρχή «ουραγό» των χρηματοδοτήσεων και ψαρεύοντας ψάρια στα βουνά του Φενεού … για μια ακόμα φορά να  επιβεβαιώνει τη γνωστή ρήση : Πολυκερνός κριτής τση μούχλας κατελώνης !

Αλλά και από έγκριτες  ιστοσελίδες τοπικών ΜΜΕ , που δεν είναι φιλικά προσκείμενες στην κυβέρνηση , είδαμε να αναδεικνύουν το πόσο αξιοκρατικά και χωρίς δημόσιες σχέσεις το υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης κατένειμε τα ποσά σε κάθε δήμο της Κορινθίας , με πρωταθλητή βέβαια τον ανεξάρτητο (;) δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο!

Εμείς βέβαια σταθερά διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για την αξιοκρατία και την διαφάνεια αυτής της κυβέρνησης  σε όλα τα επίπεδα, πολλώ δε μάλλον δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται  χωρίς δημόσιες σχέσεις ή έστω εσωτερική πληροφόρηση· από τα 106,8 εκ. ευρώ που δόθηκαν συνολικά στους δήμους των δεκατριών περιφερειών της χώρας (από το περί ου ο λόγος πρόγραμμα ) τα  16,6 εκ. ευρώ (ποσοστό 15,5% ) να οδεύσουν σε δήμους της Πελοποννήσου και από αυτά τα 6.605.000 (ποσοστό 39,75% ) να τα τσεπώνει ο Σταματόπουλος …

O Χάρι Πότερ της… αυτοδιοίκησης είναι ο παμπόνηρος Φενεάτης ή  μοριοδοτήθηκε λόγω φουστανέλας , επειδή η φουστανέλα θεωρείται σύμβολο ανδρείας και λεβεντιάς για όσους τη φορούν αλλά και δεσμός συνέχειας με την κλεφταρματολική παράδοση, είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε για αυτοδιοικητικούς…

Γιαυτό έχουμε γράψει για «έξυπνη ανάγνωση των όρων του προγράμματος » από τον δήμαρχο Σικυωνίων και  αναρωτιόμαστε …

Μήπως  ο Σταματόπουλος έκανε το μεγάλο «μπαμ»  στο νομό Κορινθίας και όχι μόνο… γιατί είχε εσωτερική πληροφόρηση από «πρώτο χέρι» ότι  το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα βάλει «φρένο» στις αιτήσεις των Δήμων να εντάξουν στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης» την βελτίωση των εκτός σχεδίου αγροτικών οδών (δείτε ΕΔΩ).

Μήπως τελικά ο Σταματόπουλος επωφελήθηκε αυτής της πληροφορίας που ενδεχομένως του έδωσε έγκαιρα και εμπιστευτικά ο κορίνθιος υφυπουργός Περιβάλλοντος , Νίκος Ταγαράς , όπως επίσης και  της δεκαοκταήμερης παράτασης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (δείτε ΕΔΩ) που φωτογραφικά έγινε το ίδιο ακριβώς διάστημα  και πάτησε στην εξαίρεση που προέβλεπε ότι μπορεί να υποβληθεί πρόταση με προϋπολογισμό μέχρι το ποσό του 1.000.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) μόνο στις περιπτώσεις που η πρόταση αφορά φυσικό αντικείμενο συνεχόμενο (μία αγροτική οδός), λειτουργικό και λόγοι οδικής ασφαλείας επιβάλλουν την ολοκλήρωσή της μέχρι το ποσό αυτό.

** Μέσα στο καταχείμωνο βέβαια ο Σπύρος έτρεχε να εκχιονίσει και το χωριό του , γιαυτό ίσως ξέχασε να βάλει και τον συνδετήριο  αγροτικό δρόμο Μποζικά – Αγ. Τριαδά – Στυμφαλία στο πρόγραμμα ,  που και σε αυτόν λόγοι οδικής ασφαλείας επιβάλλουν την ολοκλήρωσή του , να σταματήσει επιτέλους η Στυμφαλία με τα Μποζικοχώρια να εξυπηρετούνται μέσω …δήμου Νεμέας!

Όπως και να ‘χει , όλα δείχνουν ότι  ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο κορίνθιος υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς έχουν κάνει το μεγάλο πολιτικό ντιλ στο νομό και έτσι θα συνεχίσουν να πάνε χέρι – χέρι μέχρι τις εθνικές εκλογές – και τις περιφερειακές αν ο Ταγαράς είναι υποψήφιος περιφερειάρχης –  ενώ θα φαντάζουν… ιδεολογικά αντίπαλοι!

Ας αφήσουμε λοιπόν τα «παχιά λόγια» ότι «η γνώση και η εργασία παραμερίζει τις δημόσιες σχέσεις στα κονδύλια και στις εντάξεις έργων » και ας παραδεχθούμε ότι το παλαιοκομματικό αλισβερίσι με προεκλογικές στοχεύσεις ζει και βασιλεύει και στην τοπική διοίκηση…που βεβαίως δεν είναι αυτοδιοίκηση.

Google+ Linkedin