Τρόμος στο Παρίσι: 18χρονος Τσετσένος αποκεφάλισε καθηγητή φωνάζοντας “Αλλάχ Ακμπάρ”

Τρόμος στο Παρίσι: 18χρονος Τσετσένος αποκεφάλισε καθηγητή φωνάζοντας “Αλλάχ Ακμπάρ”

Ένας 18χρονος Τσετσένος απήγαγε καθηγητή του κολεγίου Bois-d’Aulne à Conflans στην περιοχή Conflans-Saint-Honorine και τον αποκεφάλισε, φωνάζοντας Αλλάχ Ακμπάρ, επειδή ο καθηγητής είχε προβάλει στην τάξη του τα σκίτσα του Charlie Hebdo για τον Μωάμεθ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένοπλος αποκεφάλισε το θύμα και διέφυγε, αλλά εντοπίστηκε περίπου 3 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι όπου ταμπουρώθηκε απειλώντας τους αστυνομικούς. Πηγές της γαλλικής αστυνομίας, ανέφεραν ότι ο δράστης φέρεται να φορούσε γιλέκο, το οποίο φοβήθηκαν μήπως έφερε εκρηκτικά.

«Επέμεινε και απειλούσε με όπλο τους αστυνομικούς» , δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας. «Τότε ήταν που δέχθηκε τα πυρά της αστυνομίας. Ακούστηκαν περίπου 10 πυροβολισμοί», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανίν έσπευσε στο σημείο και ο Πιερ Μοσκοβισί με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε:

«Το φρικτό έγκλημα της Conflans-Sainte-Honorine προκαλεί αποτροπιασμό. Το να αποκεφαλιστεί ένας καθηγητής που έδειξε στους μαθητές του τα σκιτσα του Μωάμεθ είναι επίθεση στη Δημοκρατία, στην ελευθερία σκέψης, στην ανθρωπότητα. Ας ενωθούμε ενάντια στην τζιχαντιστική τρομοκρατική βαρβαρότητα»

Ο Γάλλος καθηγητής ιστορίας και πολιτισμού είχε δείξει σε μαθητές του τα σκίτσα του Μωάμεθ σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης και εν συνεχεία στα κοινωνιά δίκτυα ειχαν αναρτηθεί απειλές εναντίον του.

Google+ Linkedin