Το Rally Acropolis επιστρέφει – Η Κορινθία είναι έτοιμη να το διεκδικήσει ;

Το Rally Acropolis επιστρέφει – Η Κορινθία είναι έτοιμη να το διεκδικήσει ;

Μήπως σου έλλειψε; Το Rally Acropolis έπειτα από μία οκταετία απουσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) επιστρέφει στη “ γη των Θεών”.

Προφανώς το Rally Acropolis δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού , που από το 1951 όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά με φόντο την Ακρόπολη και καθιερώθηκε ως το “Ράλι των Θεών” είχε τεράστια τουριστική προβολή για τη χώρα μας και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι και η επίσημη εμπορική ονομασία του τα τελευταία χρόνια είναι «The rally of Gods».

Η συμφωνία διοργάνωσης του Rally Acropolis ως αγώνα του WRC ισχύει για το 2021 και το 2022. Φέτος, θα αποτελεί τον 10ο αγώνα του θεσμού.Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ράλι Ακρόπολις θα γραφτεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021.

Για τη διοργάνωσή του έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, με σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αυτοκινήτου, η οποία εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή του. Λεπτομέρειες, όπως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Να θυμίσουμε ότι τελευταία «οικοδέσποινα» του Rally Acropolis , έως το 2013 , ήταν η Κορινθία και συγκεκριμένα το Λουτράκι , που έχει φιλοξενήσει τη διοργάνωση για πολλά έτη τόσο στην κατηγορία WRC όσο και μετέπειτα στην κατηγορία ERC.

Δικαιωματικά ,λοιπόν, οι Κορίνθιοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού το περιμένουν να επιστρέψει στη φυσική του θέση ,όπως του αξίζει!

Το βάρος πλέον πέφτει στους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες και στα πολιτικά τους αντανακλαστικά να πετύχουν την επιστροφή της σημαντικής διοργάνωσης , που σίγουρα είναι μια ευκαιρία για τεράστια τουριστική προβολή της περιοχής.

Google+ Linkedin