Το Συριζέϊκο γκροτέσκο και ο «στρατηγός άνεμος» !

Πως σας φάνηκε που η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ μετά το φιάσκο του αντισυνταγματικού νόμου Παπά,προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον πρώην βουλευτή της ΝΔ,Βύρωνα Πολύδωρα,τον επονομαζόμενο και «στρατηγό άνεμο» ;

 Μεγαλειώδης σχεδιασμός, άφωνο έμεινε το πανελλήνιο !!

Βεβαιως δεν είναι η πρώτη φορά που το κυβερνών κόμμα θυμίζει θέατρο του παραλόγου…εξάλλου στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ το γκροτέσκο,το παράλογο,το απίθανο, είναι κανονικότητα… Ο Πολύδωρας διαγράφτηκε από τη ΝΔ γιατί φλέρταρε τη Χρυσή Αυγή, αλλά το Μαξίμου τον ανακάλυψε ως το Χρυσό Κλειδί για τη συναίνεση !

Υπενθυμίζουμε ότι ο γραφικότατος αρχαιολάτρης και ιστοριοδίφης Βύρωνας Πολύδωρας, τον Απρίλη του 2014 , είχε προχωρήσει και στην ίδρυση του πολιτικού φορέα “Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό” ,ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε στο χώρο του Εθνικού Συντηρητισμού.

Κυρίως όμως,εμείς τον θυμόμαστε από την υπόθεση εκείνη όπου κάποιος φοιτητής πήρε φόρα και έπεσε σε μια “ζαρντινιέρα” σπάζοντας τα μούτρα του – έτσι είπαν επίσημα…και μετά ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξη, Βύρων Πολύδωρας, σχολιάζοντας το γεγονός, είχε κάνει λόγο για “επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και ψυχραιμία” της Αστυνομίας…

Τον θυμόμαστε για την δήλωσή του – σχολιάζοντας την απαγωγή και βασανισμό τους από την αστυνομία- πως οι Πακιστανοί έχουν σαν σπορ το να απαγάγουν ο ένας τον άλλον…

Τον θυμόμαστε γιατί στις δυό μόλις μέρες που χρημάτισε πρόεδρος της βουλής, πρόλαβε να διορίσει την κόρη του σε θέση μετακλητού υπαλλήλου. Νόμιμο μεν, ηθικό όμως ;

Τον θυμόμαστε ακόμα για το “φλερτ” του με την Χρυσή Αυγή, με την οποία πρότεινε να συνεργαστεί η ΝΔ υπογραμμίζοντας πως η Χ.Α. “δεν είναι απειλή για την δημοκρατία” !

Αυτόν λοιπόν τον τυπάκο  επέλεξε ο Τσιπρας για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ,προκειμένου να εγγυηθεί τη νομιμότητα, τη διαφάνεια, την πολυφωνία και τον ελεύθερο και ανόθευτο οικονομικό ανταγωνισμό στον τομέα των μέσων ενημέρωσης ;

Διαβάστε τι αναφέρει,μεταξύ άλλων,η ανακοίνωση που πρόσφατα εξέδωσε το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου,σχετικά με τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, όταν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παπά : Το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπενθυμίζει ότι το μέγιστο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη (Σ. Φρόιντ), που αποτελεί και το πρώτο καθήκον της Πολιτείας (Αλεξάντερ Χάμιλτον). Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία (Αυγουστίνος) και η δύναμή της χωρίς Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυραννία (Πασκάλ).

Και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν στα κάγκελα!

Όπως διαφαίνεται και από τις αντιδράσεις εντός  ΣΥΡΙΖΑ, το μέγαρο Μαξίμου έχει χάσει πλέον κάθε έλεγχο στην εξουσία και λειτουργεί σε κράτος πανικού. Το μίγμα γίνεται πλέον εκρηκτικό τόσο ενόψει της Δευτέρας όπου θα συγκληθεί το συμβούλιο των Προέδρων της Βουλής για τη σύσταση του ΕΣΡ, όσο και ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού. 

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και μέλος της «Κίνησης των 53», εξαπέλυσε επίθεση στο Μαξίμου : «Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε. Γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα πέσετε από τα σύννεφα λίαν συντόμως», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, εμφανώς ενοχλημένος από την επιλογή Πολύδωρα. Νωρίτερα είχε γράψει: «Επίσης, γιατί όχι και τον Θωμά Μάτσιο;» και «Και γιατί όχι η γράνα; Αφού το ξεφτιλίσαμε που το ξεφτιλίσαμε».

Επίθεση και από τη Βασιλική Κατριβάνου

Αποδοκίμασε και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα ως προέδρου του ΕΣΡ. «Πολύδωρας, τόσο γελοίος και τόσο δεξιός, ο ορισμός του υποψηφίου που δεν θέλουμε! Η επιλογή με φοβίζει πραγματικά, γιατί δείχνει ότι δεν υπάρχει συναίσθηση. Ενώ υποτίθεται ότι είναι άνοιγμα στην δεξιά, είναι το πιο εύκολο πρόσωπο να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία και να απελπιστεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνεται καταρρακωμένος.Με ποιες διαδικασίες πάιρνονται τέτοιες αποφάσεις;», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook.

Έμμεση αποδοκιμασία από την Αννέτα Καββαδία «”Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…» Κ. Καβάφης» έγραψε η Αννέτα Καβαδία στο Τwitter σχολιάζοντας κι εκείνη έμμεσα με τη σειρά της την επιλογή Πολύδωρα.

Google+ Linkedin