Τον «Άδικο Κόσμο»… δικαίωσε η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Μόλις ένα εικοσιτετράωρο από τις κρίσιμες εκλογές, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012, σε μια λιτή τελετή, στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, για να τιμήσει τους Έλληνες κινηματογραφιστές, οι οποίοι συνεχίζουν αβοήθητοι, μέσα στις πιο αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, να γυρίζουν ταινίες με κόστος «υπό το μηδέν» και να βραβεύονται στα ξένα Φεστιβάλ. Εκτός από τον «’Αδικο κόσμο», του Φίλιππου Τσίτου, (καλύτερης ταινίας, Α και Β ανδρικού ρόλου) ΕΔΩ… Περισσότερα για την ταινία,κριτικές και οπτικοακουστικό υλικό

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Τα μεγάλα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογραφου, κέρδισαν ο Γιώργος Γκικαπέππας για το σενάριο της ταινίας «Η Πόλη των Παιδιών», ενώ ο Ηλίας Δημητρίου, το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη με το «Fish n’ chips».

Το βραβείο ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους, απέσπασε η «Πρώτη Υλη», παραγωγής Κώστα Λαμπρόπουλου- Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου και το βραβείο μικρού μήκους, κέρδισε «Ο μπαμπάς μου,ο Λένιν κι ο Φρέντυ», της Ρηνιώς Δραγασάκη.

Google+ Linkedin