Την Κυριακή 28 Αυγούστου το Κιάτο υποδέχεται την Φλόγα της Αγάπης

Η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών αποτελεί το βασικό όπλο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ( Π.Ο.Σ.Ε.Α) για την προώθηση της πανανθρώπινης ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την αύξηση των μονάδων αίματος που προσφέρει εθελοντικά στην Ελληνική κοινωνία.Ο θεσμός ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια και κάθε καλοκαίρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, εκατοντάδες εθελοντές λαμπαδηδρόμοι διασχίζουν ολόκληρη την χώρα, μεταδίδοντας το μήνυμα της Εθελοντικής μη Αμειβόμενης Αιμοδοσίας και της άδολης προσφοράς στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας ως προπομπός  της γιορτής της Αμφικτιονίας των Συλλόγων  Εθελοντών Αιμοδοτών  αποδίδεται στον πρόεδρο της  Π.Ο.Σ.Ε.Α,Χρήστο  Πρωτόπαπα. Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία πρωτοδιοργανώθηκε το 2002  στο Ξυλόκαστρο ,ως προάγγελος της 16ης Αμφικτιονίας. Η αφή της φλόγας έγινε από την Ιερά Κανδήλα του Αγίου Βλασίου, πολιούχου του Ξυλοκάστρου και η άφιξή της  σηματοδότησε την έναρξη των εργασιών της 16ης Αμφικτιονίας, που διοργάνωσε ο Συλλογος  Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου.

Έως και το 2005 η Έναρξη της Λαμπαδηδρομίας ήταν συνδεδεμένη με το Ξυλόκαστρο. Το 2006 η Τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Σ.Ε.Α αποφασισε να αναλαμβάνει τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας ο Σύλλογος (ή οι Σύλλογοι) που την προηγούμενη χρονιά διοργάνωσε την Αμφικτιονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Δηλαδή, ο Σύλλογος που διοργανώνει την Αμφικτιονία υποδέχεται τη φλόγα της Λαμπαδηδρομίας που σηματοδοτεί την έναρξη της Αμφικτιονίας και τον επόμενο χρόνο διοργανώνει αυτός τη Λαμπαδηδρομία.

Google+ Linkedin